Léggömbökkel űzték messze a telet

Egy, kettő, hess! – kiáltással űzték el a hófellegeket a Budatavai Lakótelepi Egyesület téltemető mulatságán szombat délután, és ahogy előzetesen programjukban ígérték, három óra körül ki is sütött a nap.

Mátyus Tamás

Volt minden, ami ilyenkor szokásos a kisze-bábutól a hivatásos télűzőig, az utóbbi címet egyébként Czuczor Sándor, a két tannyelvű gimnázium nyugdíjas igazgatója érdemelte ki azzal, hogy évek óta ő köszönti a tavaszt a balatonparti városban. 

Beszédében többször is utalt az iskola közelében levő budatavai lakóközösség összefogó tagjaira, akik szombaton is kitettek magukért: a férfiak gyújtották a tüzet, a nyugdíjas klub hölgy tagjai pedig friss házi finomságokkal és forralt borral várták a látogatókat. 

- Reméljük, legközelebb csak decemberben kell majd újra felmelegítenünk - viccelődött egyikük. 

A hivatalos programokat Kósa Béla egyesületi elnök nyitotta meg, és örömét fejezte ki, hogy első közös rendezvényük, a karácsonyfa-állítás után ismét sokan gyűltek össze. 

A beszédek után a legkisebbek, Regina és Bálint segítségével meggyújtották az asszonyok által felöltöztetett kisze-bábut, majd közel ötven környezetkímélő anyagból készült lufit engedtek a magasba, az eltűnő hópelyheket szimbolizálva. 

- Hamarabb bomlanak le, mint egy tölgyfalevél - utalt a héliummal töltött léggömbökre Tari Tibor művelődésszervező, a délután konferansza.

Ezután következett csak a műsor csúcspontja, amikor id. Boros László mártózott meg az odakészített „budatavai mobil strand” - azaz egy nyugágy, napernyő, létra és egy nagy dézsa víz - habjaiban. 

Az idős férfi rendszeresen balatoni úszással köszönti a tavaszt, volt, hogy jégtáblák társaságában merült a tóba, de idén csíkos fürdőruhájában a lakótelepi ünnepséget választotta. 

Kondíciójára panasza sem lehet, hiszen a csobbanás után még jónéhány percig beszélgetett az érdeklődőkkel csurom vizesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!