Lezárták a nyomozást az ámokfutó autós ügyében

Veszprém - A rendőrség lezárta és megszüntette a nyomozást annak a férfinak az ügyében, aki tavaly októberben okozott halálos balesetet, amiben rajta kívül egy nő is életét vesztette Sümeg közelében.

Halmos György

A megyei főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának fővizsgálója elmondta, mivel a baleset okozója életét vesztette, lezárták a nyomozást. 

Gazdig Jenő alezredes hozzáfűzte, nem lehetett minden kétséget kizáróan megállapítani, hogy a férfi szándékosan hajtott át a másik sávba, hogy ütközzön a vétlen autóssal. 

A 84-es főúton történt balesetben ketten vesztették életüket, az ámokfutó és a vétlen autót vezető nő, akinek férje súlyosan, kislányuk pedig könnyebben sérült. A kislány életét a jó minőségű gyermekülés mentette meg, ami felfogta az ütközés erejét.

A tragédia előzménye az volt, hogy a nemeskeresztúri férfi anyagi kárral járó balesetet okozott a Vas megyei Vasvár közelében, majd a helyszínről megállás nélkül elhajtott. 

A károsult értesítette a celldömölki kapitányságot az esetről, és kiadták a körözést. Sümeg határában egy gyalogos járőr megpróbálta megállítani a kocsit, de a vezető továbbhajtott, sőt az őt követő, megkülönböztető jelzést használó rendőrautó sem tudta fékezésre kényszeríteni. 

Gazdig Jenő megemlítette, hogy a sofőr egy idő után csökkenteni kezdte a sebességet, jobbra húzodott, mintha leállna. A rendőrautó ekkor megelőzte és további lassításra kényszerítette. A sofőr azonban hiretelen kilőtt, ismét menekülésbe kezdett, megelőzte a rendőrautót, miközben oldalról nekiütközött. 

Ezekután több száz méter hosszú, jól belátható egyenes szakaszon a gépkocsi egyszer csak áthajtott a másik sávba, ahol ütközött egy másik járművel, amelynek sofőrje nem tudta volna elkerülni a karambolt. 

A vizsgálat során megállapították, hogy a halálos balesetet okozó 38 éves férfi erősen ittas volt, azonban azt nem tudták bizonyítani, hogy szándékosan idézte elő az ütközést. 

Öngyilkossági szándékra nem utalt semmi, az elhunyt férfi apja arról számolt be, hogy fia nem akarhatta eldobni az életét, azért jött haza külföldi munkahelyéről, hogy őt ápolja. A gépkocsiban egyébként nem találtak olyan dolgot, eszközt, ami a menekülést indokolta volna. 

Az biztos, hogy az áttérést nem műszaki hiba okozta, ittas személynél figyelmetlenség, egy véletlen, körülbelül 20 fokos kormánymozdulat is előidézhette a sávelhagyást - magyarázta az alezredes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!