Lövöldözés egy indiai űrközpontnál

Bangalor - Lövöldözés tört ki két fegyveres férfi és biztonsági őrök között egy dél-indiai űrközpontnál kedd reggel, de túl korai lenne kijelenteni, hogy szélsőségesek támadták meg a létesítményt - közölte a helyi rendőrség.

MTI

Az indiai űrkutatási hivatal Bangalor város melletti központja biztonsági szempontból különlegesen kiemelt hely, szigorúan őrzik, mert szélsőségesek gyakran fenyegetőznek azzal, hogy megtámadják - hívta fel a figyelmet a belügyminisztérium. Bangalor egyik magas rangú rendőrségi vezetője szerint kiterjedt nyomozásba kezdtek a lövöldözés okának kiderítésére. 

A lövöldözés után a két fegyveres elmenekült. Palaniappan Csidambaram indiai belügyminiszter szerint a támadók "valamilyen egyenruhát" viseltek, és feltehetően házi barkácsolású pisztolyokból tüzeltek. A miniszter "amatőrnek" minősítette a támadást.

Az űrközpont és több más fontos objektum őrzését megerősítették, miután februárban "pakisztáni kötődésű" indiai terroristák 16 emberéletet követelő merényletet követtek el Nyugat-Indiában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!