Magyar Nagydíj - Hamilton nyerte a második szabadedzést Kovalainen előtt

Mogyoród - Délután két órakor került sor a Magyar Nagydíj második szabadedzésére, ahol Hamilton volt a leggyorsabb.

Nagy Terka

A Magyar Nagydíj első szabadedzését Heikki Kovalainen nyerte 1:22,278-as idejével. A pályacsúcsot Michael Schumacher tartja 1.19.071-es idejével.

Az első fél óra hatalmas forgalomban telt, szinte minden pilóta 10-nél is több mért időt futott. A McLaren finnje ott folytatta, ahol délelőtt abbahagyta, azaz az élen. 1.22.126-os idejével egy tizedet faragott az első szabadedzésen elért idejéből, mögötte hét tizeddel lemaradva következett az alábbi ötösfogat: Button, Webber, Vettel, Fisichella, Rosberg. Közülük talán a Force india olasz pilótája jelentette a meglepetést, bár a brit-indiai alakulat Német GP-n mutatott formája alapján reális eredményként könyvelhető el.

Az 50. perchez közeledve senki sem tudta megközelíteni a finn idejét. Heikki továbbra is hét tizeddel előzte meg a mezőnyt. Mögötte azonban a sorrend változott: Glock, Button, Webber, Raikkönen, Vettel, Fisichella.

Hamilton, Alonso, Barrichello, Heidfeld és Trulli egyelőre a mezőny végéről várhatta a folytatást. A BMW és a Toyota pilótáját még az újonc Alguersuari is megelőzte. A mezőny második és utolsó helyezettje között csupán 1,3 másodperc volt a különbség.

A tréning hajrájában Hamilton átvette csapattársától a vezetést, őket csupán megközelíteni tudták páran, így végül folytatódott a reggel megkezdett McLaren dominancia. A wokingi csapat legfőbb ellenfele a hétvége további részében a Red Bull és a Williams lehet az időeredményeket elnézve. A Brawn GP-k és a Ferrarik tisztes távolságból követik az élmenőket.

A legtöbb kört nem az újonc Alguersuari teljesítette, hanem Rosberg.

A harmadik szabadedzésre holnap 11 órakor kerül sor.
 
További információk a Magyar Nagydíjról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!