Marian Cozma - Megemlékezés utcán és képernyőn

Veszprém - Szeptember 8-án ünnepelné 27. születésnapját Marian Cozma kézilabdázó, aki február 8-án vesztette életét tragikus körülmények között. A beállós tiszteletére csendes megemlékezést tartanak a Horgos utcai mécsestartónál kedd este 19 és 21 óra között. Az m1 csatorna műsorra tűzi a tragédiáról készült Szíven szúrt ország című filmet.

Kiss Nikolett

A megemlékezést a Veszprémi Kézilabda Fan Club (VKFC) szervezte, az összejövetel ideje alatt a helyszínt a rendőrség biztosítja. A VKFC arra kér minden résztvevőt, egy szál virággal, vagy mécses gyújtásával emlékezzenek a kiváló játékosra.

Ugyancsak Marian Cozmára emlékezve vetíti kedd este (22.50-kor) az m1 csatorna Kálomista Gábor Szíven Szúrt ország című alkotását. A film az országos bemutató előtt május 7-én a Veszprém Arénában volt először látható.

Kálomista Gábor az MKB Veszprém kézilabdacsapat egyik nagy drukkere. A játékfilmes elemekkel átszőtt dokumentumfilm megpróbálta rekonstruálni a február 8-án történt eseményeket. A film azonban nemcsak a konkrét eseményt szerette volna feldolgozni, hanem mint ahogy Kálomista Gábor elmondta: fontosnak tartotta ábrázolni azt is, milyen társadalmi folyamatok vezettek idáig, hogy ilyen szörnyű esemény megtörténhessen ma Magyarországon.

A filmben megszólal az édesapa, a csapattársak többsége, a klub vezetői, roma vezetők, rendőrök, ügyészek, ügyvédek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!