Meddig menetelhetnek? - Története egyik legeredményesebb évét zárja az MKB Veszprém

<b>Veszprém</b> - A klub történetének egyik legjobb évét zárjuk - összegzi az esztendőt <em>Magyarády Péter</em>, az MKB Veszprém KC operatív és gazdasági elnöke. <em>Mocsai Lajos</em> edző fontosnak tartja, hogy ősszel is sikerült tartani a KEK-győzelmet szerző csapat szintjét és bizakodva tekint a jövőbe.

Horváth Gábor

Továbbjutás a Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapata közé, veretlenül megvívott ősz a bajnokságban, na és persze a rengeteg elismerés, amelyek közül kiemelkedik a Prima Primissima-díj. 


Történetének egyik legjobb évét zárja az MKB Veszprém KC
(Fotó: archív)


A veszprémi kézilabdaegyüttes idei évének második fele is hasonlóan jól alakult, mint a KEK-sikert és bajnoki címet hozó első. Magyarády Péter szerint a klub történetének egyik legjobb esztendeje a 2008-as.
 
 - Ebben az évben igazi díjeső hullott az egyesületre, mit jelentenek ezek az elismerések a klubnak?

 - Óriási öröm számunkra, hogy ilyen sokan találtak méltónak minket a kitüntetésekre. A Prima Primissima a sportág legelső társadalmi elismerése hazánkban és remek érzés, hogy a mi csapatunk tudta hozni. 

A díj egyszerre szól a klubnak, az együttesnek, a szurkolóknak és a városnak. Egy nem túl jól sikerült 2007 után nagyon fontos, hogy remek teljesítménnyel nyertük meg a KEK-et, visszahódítottuk a bajnoki címet, az új szezonban, ősszel pedig sikerült pontelőnyt szereznünk és a Bajnokok Ligájában is továbbjutottunk.
 
 - Egy Veszprémtől mindig elvárás lesz a legjobb nyolc közé jutás a BL-ben, persze ez nagyon sok mindentől függ és nem biztos, hogy összejön. Az együttesen jól látszik az építési munka, és egy hosszú távon egyenletesen jó - például a Nordhorn elleni szuperkupás mérkőzésen látott - teljesítménnyel sokáig el lehet menetelni. 

Jelenleg irreális célkitűzés, de soha nem adjuk fel azt, hogy egyszer megnyerjük a legrangosabb nemzetközi kupát.
 
 - A jelenlegi állás szerint két játékos, Ilyés Ferenc (Lemgo) és Marko Vujin (Gummersbach) nyáron biztosan távozik a csapattól. Ki jöhet szóba a pótlásukra? Milyen változások várhatóak még a keretben?

- Sajnálom, hogy Ilyés Ferenc eligazol, remek kézilabdázónak és sportembernek tartom. 

A posztján szereplő Putics Barnával (jelenleg a Barcelonánál kölcsönben  a szerk.) kapcsolatban a legfontosabb az, hogy nem eladó, őt jól meggondolt céllal adtuk kölcsön, a saját nevelésű játékosból igazi klasszis válhat, és mi hosszú távon számítunk rá. A remek évet záró Carlos Perez még jó ideig hasznos tagja lesz a csapatnak, a Dunaújvárosba kölcsönadott Marko Bagaricot pedig folyamatosan figyeljük. 

Marko Vujint szívesen megtartanánk, de ennek jelenleg nem látjuk a pénzügyi hátterét, a nagyon tehetséges Zarko Markovic mellé, jobbátlövő pozícióba egy rutinos és jól védekező játékost keresünk. Jevgenij Lusnyikovval hosszabbítottunk és jelenleg úgy tűnik, hogy a várakozásainkat igazoló David Korazija is marad. 

A beállósokkal kapcsolatban sok pletyka kering, ezek alaptalanok, Gál Gyulának és Marian Cozmának egyaránt élő szerződése van. Érkezési oldalon egyelőre Fazekas Nándor nyári visszaigazolása biztos.
 
 - Hogyan érinti a klubot a gazdasági világválság?

 - A recessziós időszak mindenki számára nehéz, a megfelelő háttér megteremtése nekünk is egyre keményebb munkát jelent, hiszen mindenki kevesebbet költ. Egyelőre tartjuk a lépést.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!