Médiavetélkedő: második lett a Veszprém megyei csapat

Bikal – Eredményhirdetéssel zárult szerdán a Ladik (Lapot a diákoknak!) elnevezésű országos médiavetélkedő. A programsorozat döntőjének – amelyet kedden tartottak – a bikali reneszánsz élménypark adott otthont.

Péter Gyöngyi

A 7–8. osztályosoknak szóló vetélkedőt az Axel Springer – Magyarország Kft., az Inform Média Kiadói Kft. és lapcsoportunk, a Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. hirdette meg – az idei volt a hetedik alkalom –, a finisben 16 magyarországi és egy határon túli megye fiataljai mérték össze tudásukat. A csapatok tagjai szűkebb hazájuk legjobbjaiként utazhattak a reneszánsz élményparkba: korábban három megyei fordulóban bizonyították rátermettségüket.



A háromnapos döntőben természetesen lapcsoportunk, a PLT valamennyi tagja képviseltette magát: Fejér megyéből a martonvásári Beethoven általános iskola Holt Költők Társasága, Vas megyéből a csepregi Dr. Horváth János Közös Igazgatású Közoktatási Intézmény Muffin, Veszprém megyéből a balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola K. O. Médiások, Zala megyéből pedig a Zrínyi Miklós Gimnázium Múzsák nevű csapata utazhatott a Baranya megyei településre.

Az ötfős csapatokat már a hétfő esti érkezésnél feladattal várták: 17 napilap tanulmányozásával is készülhettek a másnapi versengésre. A keddi megmérettetésen a reneszánsz stílusú, szóbeli bemutatkozáson túl számtalan villámkérdés, műfajelméleti és korrektúrafeladat, szövegértés szerepelt, a három lapcsoporttal kapcsolatos ismereteikről is számot adtak, de tudósítottak is a fiatalok az eseményekről. A zsűriben Aradi Virág projektmenedzser (PLT), Kovács Zsolt főszerkesztő-helyettes (Inform Média) és Körtvélyesi Csaba, az AS – M nyugalmazott tanácsadója foglalt helyet.




A dobogós csapatok pénzjutalmat kaptak, az első helyezettnek járó 250 ezer forintot a Nógrád megyei Hajó, ha nem nevű társaság vehette át. Remekeltek a lapcsoportunkat képviselő diákok is, hiszen a második helyezett a Veszprém megyei K. O. Médiások társulata lett, az ifjak jutalma 200 ezer forint, míg a harmadik helyen a Zala megyei Múzsák 150 ezer forintot kaptak. A zsűri különdíjjal jutalmazta a Fejér megyei Holt Költők Társaságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!