Mediterrán öböl a gyerekeknek

Alsóörs - Az önkormányzat hosszú ideje tudatosan fejleszti strandját, hogy az ideérkezô vendégek a lehető legjobban érezzék magukat az itt töltött idő alatt.

Győrffy Árpád

Így fogalmazott Hebling Zsolt polgármester csütörtökön a mediterrán gyereköböl felavatásakor. A gyerekeknek szeretnének biztonságos körülmények között kellemes strandolási lehetôséget biztosítani a mediterrán öböl létrehozásával. A 326 négyzetméteres öböl kialakításához kilenc méter szélességben bontották meg a partvédô művet, hogy megfelelő áramlások alakulhassanak ki a vörösfenyő cölöpökkel határolt öböl és a Balaton között.

 



Az öbölhöz egy 150 négyzetméteres új homokozó, valamint egy mediterrán pihenősarok kapcsolódik. A 23 milliós beruházás részeként a meglévő játszótér mellé élő fűzfákból rák és csiga alakú árnyékolókat fűztek össze, és a Balaton medrét is felhomokozták a játszótér előtti részen. Abban bíznak, hogy az új fejlesztéseknek köszönhetően még több fürdôzőnek lesz kedvenc helye az alsóörsi strand. Az avatószalagot a polgármester Szedlák Attila országgyűlési képviselővel, a kistérség elnökével és Pandur Ferenccel, a helyi településüzemeltetési szolgálat vezetőjével vágta át.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!