Meg kellene tartani a város kisdiákjait

<b>Devecser</b> - A minapi képviselő-testületi ülésen spontán kialakult beszélgetés során a képviselők véleménye megegyezett a tekintetben, hogy tenni kell valamit a diákok megmaradásáért.

Kiss Nikolett

Mint elhangzott, közel száz devecseri gyermek nem a helyi iskolában tanul, hanem más településekre utazik. A képviselők leszögezték, hogy semmi kivetnivaló nincs az oktatás színvonalában, százszázalékos a szakosellátottság, biztosított a nyelv- és művészeti oktatás, zeneiskola, sport. 

Szakkörök, fejlesztő foglalkozások vannak, logopédus, gyógypedagógus dolgozik az intézményben, ahol azonban jelentős a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek száma. Amellett az épület is felújításra szorul, ez a hiányosság viszont megoldódik az idei őszre elkészülő beruházással. 

Ettől függetlenül, mint azt Eszterhainé Fatalin Ilona igazgató leszögezte, a városvezetés feladata is, hogy hitelesen közvetítsék azt a képet, amely arról tanúskodik, hogy a diákok mindent megkapnak a devecseri iskolában, amire csak szükségük lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!