Megalázták társukat

Várpalota - Négy tinédzser rendszeresen ütötte-verte társukat, amiért felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték őket.

Mátételki András

A várpalotai Bán Aladár Általános Iskola Rákóczi-telepi tagiskolájába járók közül ketten, G. G. (16) és Cs. K. (15) már a korábbi években rendszeresen piszkálta, megalázta egyik visszahúzódó természetű társukat. 

Tavalyelőtt szeptembertől kezdett mindinkább eldurvulni a helyzet, mikor az akkor hetedikes fiú veréséhez csatlakozott Sz. T. is (16). 

Az év októberében ismét nekiestek a fiúnak, s csak akkor hagyták abba a rugdosását, amikor az egyik tanárnő közbelépett. Cs. K.-t a pedagógus jelenléte sem tartotta vissza, mert osztálytársát ismét lerántotta a földre, majd ütni kezdte. 

A fiatalokat szétválasztó tanárnővel is üvöltözött az agresszív fiatalkorú. Arra is volt példa, hogy a vé-cében nekiestek, ekkor csatlakozott a fiúkhoz egyikük lány testvére, Sz. R. (17). 

A legsúlyosabb eset tavaly február 6-án történt, amikor az egyik szünetben Cs. K. az udvaron megint csak minden ok nélkül belekötött a védtelen fiúba, majd ököllel többször arcon vágta. 

A csapat lány tagja már az osztályteremben folytatta a fiú testi megalázását, amiről egyik társuk mobiltelfonjával video-felvételt készített. 

A Veszprémi Városi Bíróságon dr. Némethné dr. Szent-Gály Edit büntetőtanácsa bűnösnek mondta ki a négy fiatalt társtettesként, folytatólagosan elkövetett garázdaság miatt, amiért Sz. T.-t, Sz. R.-t és Cs. K.-t négy-négy hónapi felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélte. 

G. G.-nek fél évet kellene ugyanebben az intézményben töltenie, de az ő büntetését is felfüggesztették. (A fiatal más ügy miatt jelenleg jogerős büntetését tölti az aszódi javítóintézetben.) 

Az ítélet jogerős. Ezek után megkerestük az iskolát, ahol megtudtuk, a múlt tanév második felében a pedagógusok különös figyelmet fordítottak a négy diákra. 

Számtalan alkalommal ült le velük beszélgetni az osztályfőnökük, akinek sikerült hatni rájuk, ettől kezdve már különösebb gond nem volt velük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!