Megdöbbentő brutalitás! Az MSZP és a MOB is osztozik a tragédiában!

<b>Veszprém</b> - Az MSZP mélyen együtt érez az elhunyt családjával, a sérülteknek pedig mielőbbi gyógyulást kíván - közölte <em>Mesterházy Attila</em>, az MSZP frakcióvezető-helyettese, valamint <em>Pál Béla</em> és <em>Katanics Sándor</em>, a megye két szocialista országgyűlési képviselője az MTI-vel.

Szausev Xénia

Mint írták, mély felháborodással értesültek a veszprémi kézilabdásokkal történt tragédiáról. 

Marian Cozma halála és csapattársainak sérülése súlyos csapás a veszprémieknek, a sportot szeretőknek és az egész országnak - hangsúlyozták.

"Meggyőződésünk, hogy a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság mindent megtesz annak érdekében, hogy ezen aljas cselekedet elkövetőit a lehető legrövidebb időn belül kézre kerítsék" - olvasható közleményükben.

A Magyar Olimpiai Bizottság felháborodással értesült a veszprémi kézilabdázókat ért támadásról, amelynek során a román Marian Cozma életét vesztette, a horvát Ivan Pesic és a szerb Zarko Sesum, hazájuk válogatott játékosai pedig életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

"A Magyar Olimpiai Bizottság mélységes együttérzését juttatja kifejezésre a veszprémi kézilabdázók gyászában. 

Annak a reményének ad kifejezést, hogy ismerve a Prima Primissima-díjas, méltán világhírű csapat játékosainak akaratát, összetartását, a város feléjük áradó rokonszenvét, a megrázó tragédia ellenére a hazai bajnokságban és a Bajnokok Ligája küzdelmeiben egyaránt folytatni tudják szereplésüket.

A Magyar Olimpiai Bizottság osztozik a veszprémi kézilabdázók mély gyászában. Őszinte részvétét nyilvánítja Marian Cozma hozzátartozóinak, mielőbbi teljes felgyógyulást kíván a súlyos sérülést szenvedett két játékosnak. 

Egyben reméli a tettesek mielőbbi kézre kerítését és kellő, példát statuáló felelősségre vonásukat" - áll a MOB közleményében.

A veszprémi gárda román válogatott beállósát, Marian Cozmát vasárnap hajnalban, egy veszprémi szórakozóhely előtt szíven szúrták, a 26 éves sportoló a kórházba szállítást követően életét vesztette. A klub másik két légiósa, a horvát Ivan Pesic és a szerb Zarko Sesum súlyos sérülést szenvedett.

   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!