Megérkezett az igazi Mikulás a gyerekek nagy öröme

Veszprém - Joulupukki, a lappföldi Mikulás pénteken érkezett Finnországból, délután meglátogatta az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvodába járó gyerekeket.

Balla Emőke

December 6-ához közeledve pénteken ismét Magyarországra látogatott Joulupukki. A Veszprémi Magyar-Finn Egyesület szervezésében az idén ősszel nyílt Örömhír Evangélikus Keresztyén  Óvoda kicsinyei köszönthették őt.  Joulupukki elmondta, többször járt már hazánkban, de mindig  örömmel jön, találkozik a magyar gyerekekkel. A kicsik lelkesedését látva otthon érzi magát. Karácsony közeledtével  az emberek  megnyílnak egymás felé, az ünnep  közel hozza őket egymáshoz.

Finnországban december 24-én, karácsonykor jön a Mikulás, akkor hozza az ajándékokat. A magyar gyerekek viszont  december elején várják őt.  Joulupukki  jól ismeri a gyerekeket,  a veszprémi óvodásokat is.  Az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda  pénteki ünnepségen manócskájával együtt  minden kisgyereket magához szólított, mindenkiről mondott pár  kedves szót. Volt, aki bátrabban, más félénkebben  fogadta tőle a csomagot, de volt, aki az ölébe is beleült. A gyerekekkel és szüleikkel együtt örültek a programot szervező Veszprémi Magyar-Finn Egyesület tagjai.

A lappföldi Mikulással szombaton délután a Veszprém Arénában találkozhatnak a gyerekek. A Veszprém TV gyerekműsora, a Kukkantó  nagyszabású születésnapi rendezvénynel ünnepli a Kukkantók Baráti Kör Egyesület húsz  éves évfordulóját, a program mindenki számára ingyen látogatható. Lesz kézműves játszóház, ünnepi műsor, fellép Zséda is. A Mikulás este részt vesz a tiszteletbeli finn konzulátus által szervezett jótékonysági vacsorán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!