Megijedt, aztán elhajtott

Várpalota - Egy fiatal nőt cserbenhagyás miatt jogerősen elítélt a bíróság. Egy évre eltiltották a vezetéstől.

Mátételki András

Tavaly előtt, június 26-án az esti órákban egy alsóbbrendű útról úgy hajtott ki a hölgy a Rákóczi utcára, hogy nem vette figyelembe az elsőbbségadás kötelező táblát. 

A 22 éves nő észrevette, hogy egy Hyundai közeledik felé, amelynek vezetője, hogy elkerülje az ütközést, a fékre lépett, majd járművével a szalagkorlátnak csapódott. 
 
A Peugeot-ot vezető hölgynek meg kellett volna állnia, hogy meggyőződjön, megsérült-e a másik autó volánja mögött ülő férfi. Ehelyett tovább hajtott, hazament, majd egy idő után visszament a helyszínre az édesanyjával. 


 A vétlen autós járműve a szalagkorlátnak ütközött, kitört a bal első kereke
 (Fotó: Rendőrség)

A tárgyaláson az ifjú vezető azt mondta, megállt a kereszteződésben, de nem látta a másik járművet, így valószínűleg túl gyorsan ért oda, ezért nem tudta neki megadni az elsőbbséget.
A bíró kérdésére a vétlen vezető azt mondta: haragszik a vádlottra, mert amikor visszament a helyszínre, akkor sem kérdezte meg tőle, hogy megsérült-e, csak a rendőrökkel beszélt.
 
A megyei bíróság helyben hagyta a veszprémi bíróság döntését. Kimondták, a gépkocsivezető a cserbenhagyás vétségét követte el, ezért 48 ezer forint pénzbüntetéssel sújtották, s egy évre eltiltották a vezetéstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!