Megnyílik a régi letenyei határátkelő

Szerdától a három nyári hónapban ismét a teljes személyforgalom igénybe veheti a régi letenyei közúti határátkelőt, amelyet szezonon kívül csak a horvát-magyar határ térségében élők használhatnak.

MTI

A 2008-ban megnyitott Letenye-Muracsány (Gorican) autópálya-átkelő mellett alternatív lehetőségként lehet igénybe venni a régi átkelőhelyet, amelynek működését az erről szóló magyar-horvát kormányközi megállapodás 2009-es módosítása tette lehetővé.
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint június 1-jétől augusztus 31-ig magyar és külföldi állampolgárok személygépkocsival és motorkerékpárral kelhetnek át a régi határátkelőn. A nyári hónapokon kívül csak a Zala megyei, valamint a horvátországi Muraköz és Varasd megyei lakosok használhatják személyforgalomban ezt az átkelőhelyet.
A nyári időszakban nem változik azonban az autóbuszokra és a teherjárművekre, valamint az autópályáról letiltott más forgalomra (így a gyalogosokra, kerékpárosokra és segédmotor-kerékpárosokra) vonatkozó szabályozás. E szerint az autóbuszoknak egész éven át az M7-esen működő autópálya-átkelőt kell igénybe venniük, a teherjárművek, továbbá a kerékpárral, kismotorral vagy gyalog közlekedők pedig továbbra is kizárólag a régi közúti átkelőt használhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!