Megnyitják az elkerülőt

Márkó - Bizonyos korlátozások mellett ugyan, de holnaptól a 8-as főútvonal márkói elkerülő szakaszán a kétszer két sávot egyaránt megnyitják a forgalom előtt.

Tremmer Tamás

Ahogy tegnap beszámoltunk róla, a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakemberei kedden délelőtt szemlét tartottak a 8-as főútvonal márkói elkerülő szakaszán. A helyszíni bejárás az autósok szempontjából kedvező eredménnyel zárult. Információink szerint a bizottság úgy döntött, bizonyos korlátozások mellett ugyan, de szerda reggeltől a 8-as főútvonal márkói elkerülő szakaszán a kétszer két sávot egyaránt megnyitják a forgalom előtt.

Ez azt jelenti, hogy az elkerülő út mindkét végén egy-két napig még munkálatokra kell számítani. A bándi oldalon a pályatesteket elválasztó betonelemeket kell a helyükre tenni, a veszprémi oldalon pedig a szalagkorlátok hiányoznak. Az egyaránt 300-300 méteres munkaterületi szakaszokon a kivitelezés idejére sebességkorlátozást vezetnek be.

Úgy tudjuk, a forgalomba helyezési eljárás befejezésére még várni kell, az összes szakhatósági engedélyt ugyanis nem kapta kézhez a beruházó, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Ha ezek megérkeznek, hivatalosan is járható lesz a márkói elkerülő út.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!