Megújult a füredi vásárcsarnok - Világosabb, tágasabb, komfortosabb

Balatonfüred - Mintegy 200 millió forintos költséggel megújul a város vásárcsarnoka, tájékoztatta lapunkat az üzemeltetést átvevő önkormányzati társaság, a Probio Zrt. vezérigazgatója, Somogyi László a szerdai nyitás után.

Győrffy Árpád

- Ahogy magunk is láthattuk, a munka kint is, bent is javában zajlik még, de a változás így is szembetűnő. A csarnok belseje a korábbinál sokkal világosabb lett. A korábban zárt tetőszerkezetre nyitható ablakokat szereltek, ami a kánikulai napokban sokat segít az áruk és vásárlók frissességének megőrzésében. A felújítás részeként több más mellett automata üvegajtók kerültek a bejárathoz, a gázüzemű fűtést felújították és hőszivattyús, geotermikus rendszerrel egészítették ki, megújult az akadálymentesített vizesblokk.

A vezérigazgató elmondta, hogy egységes képet alakítanak ki a piaci árusoknál és boltoknál. A működés során is ügyelnek arra, hogy a közlekedő utak szabadon maradjanak, s ezzel a csarnok tágassága, átjárhatósága fennmaradjon. A fontos változások között említette, hogy ismét lehet majd élő halat kapni, látványpékséggel, pecsenyesütőkkel és ülőhelyek kialakításával hangulatos hellyé szeretnék változtatni a csarnokot, ami így talán majd több vásárlót vonz. A több mint három hónapja kezdett felújítás teljes befejezése május közepén várható, de közben a csarnok már kinyitott. 

 

 

 

Több árus véleményét is megkérdeztük a felújításról. Az épület megszépítésének mindenki örült, de a bérleti díj felett a jövőben fizetendő üzemeltetési díjnak már nem annyira. Abban reménykednek, hogy kiadásaik a növekvő forgalomnak köszönhetően visszatérülnek. Ehhez elengedhetetlennek tartják, hogy az üzemeltető eligazító táblákat helyezzen el a városban a vásárlók becsábítása érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!