Megújult a II. Rákóczi iskola Berhidán

Berhida-Peremarton - A II. Rákóczi iskola jelkép a településen, hiszen ez az első épületünk, amelyik Európai Uniós forrásból újult meg, az pedig külön öröm, hogy a fejlesztés egy oktatási intézményben történt.

Szabó Péter Dániel

Pergő Margit, Berhida polgármestere mondta mindezt pénteken, a önrésszel együtt 238 millió forintból bővített és felújított II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola ünnepélyes avatóünnepségén.

Hozzátette, külső és belső kialakítás, valamint felszereltség szempontjából is bármely nagyvárosi iskolának méltó versenytársa lehet az intézmény, s bízik benne, hogy az innen kikerülő helyi gyerekek bárhol megállják majd a helyüket.

Pál Béla, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke hangsúlyozta, komoly pályázati versenyben állt helyt, s nyert 214 millió forint támogatást a Közép-dunántúli Regionális Operatív Programban a berhidai önkormányzat, erre mindenki joggal lehet büszke a településen.

A nemzeti színű szalag ünnepélyes átvágását követően a történelmi egyházak képviselői áldották meg az épületet, majd Csibra Ferencné igazgató vehette át az iskola kulcsát a polgármestertől.

Az intézményvezető elmondta, nagy szükség volt a bővítéssel egybekötött felújításra, hiszen az országos tendenciával ellentétben a gyermeklétszám évről évre nő, s ez elhelyezési problémákat is okozott az elmúlt időszakban.

Ez a probléma azonban megoldódott, hiszen amellett, hogy új belsőt és külsőt kapott az épület, három tanteremmel, zsibongóval és könyvtárhelyiséggel is bővült az intézmény, s nagyobb étkező is várja a tanulókat.

Jelenleg a próbaüzem folyik, véglegesen a szeptemberi iskolakezdéstől foglalhatják vissza az épületet a nebulók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!