Minden meccs egyformán számít

Veszprém, Pápa - Az NB I/B-s kosárlabda bajnokság alapszakaszának utolsó fordulóját rendezik meg szombaton. Mindkét megyei alakulat idegenben lép pályára.

Novothny Ottó

A rájátszásba valamennyi eredmény beleszámít, tehát nem lehet egyetlen pillanatra sem lazítani. Ezért is vár roppant nehéz ütközet a Veszprémi Egyetemre, amely a Sopron otthonában lép pályára.

Az már biztos, hogy a rájátszásban a Jászberény, Szeged, Hódmezővásárhely, Eger csapata csatlakozik a nyugati csoport első négy helyezettjéhez (Bonyhád, Nagykanizsa, VESC, Sopron). Utóbbi klub hazai pályán még nem szenvedett vereséget az idei sorozatban, ám ezúttal az egyetemisták szeretnék ezt a sorozatukat megszakítani.

- Megbeszéltük a Bonyhádon történteket - utalt a hétvégére Molnár István a veszprémiek mestere. 

- Felelőtlenül játszottunk, több könnyű találatot engedtünk ellenfelünknek, annak ellenére, hogy összességében nem született sok pont. Sajnos több kulcsjátékosunk is különösen gyenge teljesítményt nyújtott, elsősorban a centerekre gondolok.

- A hazai rangadót magabiztosan nyerték a Sopron ellen.

- Ez egészen más mérkőzés lesz. A házigazdák a találkozó esélyesei. Két fontos feladatunk lesz: Csaplár-Nagyot kiszorítani a lepattanó labdákért folytatott harcban, illetve Kovács távoli találatait megakadályozni. Emellett már csak saját támadójátékunktól kell jobban félnünk. Mindezek ellenére az a tervünk, hogy önmagunk mellett riválisunkat is legyőzzük ezen a rangadón. 

A Pápa-Damla KC a hetedik a tabellán, éppen azt az Elite-Basket elnevezésű alakulatot előzik meg, amely ellen szombaton játszanak.

- Biztos, hogy a legjobb nyolc között folytathatjuk a rájátszást és ez volt az alapcélunk - mondta Vajda József a pápaiak szakvezetője. - Mivel azonban mindenki minden eredményt visz magával, így mindenképpen megpróbálunk nyerni.

- Ez, különösen a fővárosban, nem lesz könnyű.

- Tisztában vagyunk vele, hogy meglehetősen zordak a körülmények. Ráadásul Károly Máté nem tarthat velünk. Ugyanakkor már nem is szeretem mondani, hogy ki sérült, ki beteg, hiszen ez a szezonunk szinte erről szólt.

Bízom benne, hogy sikerül lelassítanunk ellenfelünk játékát, illetve végre betalálunk távolról, mert bár korábban ez volt az egyik fegyverünk, az utóbbi időben akadtak gondjaink a három pontosokkal. Itthon nyertünk, hasonló eredményre készülünk most is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!