Mindent egy lapra - A Padragkút élne a legutolsó eséllyel

Megyei körkép - Még két forduló van hátra a labdarúgó NB III Bakony csoportjának idei szezonjából: a Veszprém már biztos második, a Badacsonytomaj szeretné megtartani jó pozícióját, az Ajka-Padragkút kiesési rangadót játszik, a Tapolcának viszont már nincs esélye a bennmaradásra.

Horváth Gábor

VFC-Haladás II.

Az előző körben bebiztosította második helyét a Veszprém FC, a gárda valószínűleg a legjobb ezüstérmesként végez majd a harmadosztályú mezőnyben, ami akár azt is jelentheti, hogy a következő idényben már az NB II-ben szerepelhet. Az Orbán Tamás-Pető Tamás páros vezette csapat matematikailag még a bajnoki címet is megszerezheti, de ehhez a listavezető Hévíznek kétszer botlania kell, míg a veszprémiek már nem hibázhatnak.

Az NB I-ben a harmadik helyen bronzérmet szerzett Szombathelyi Haladás ligacsapata elleni találkozónak ezek mellett azonban más tétje is van: a VFC nagyon szeretne visszavágni az őszi idegenbeli pontvesztésért (0:0).

- Speciális összecsapás következik, tanulva az őszi hibákból ezúttal egy olyan taktikával készülünk, amelyet még mi sem ismerünk - jegyezte meg sejtelmesen Pető Tamás. Az edző hozzátette: az utolsó két körben kötelező a hat pont az együttes számára, de onnantól kezdve már más kezében van a sorsuk.  Akkor elmondhatjuk, hogy mi megtettünk minden tőlünk telhetőt, nagyon szeretnénk feljebb lépni, azonban még sok a kérdőjel.
(Kezdés, szombat: 18.00)

MTE-Badacsonytomaj

- Hoztuk a játékunkat, ami főleg a második félidőben domborodott ki. Sajnos a ziccereinknek csupán a harminc százalékát értékesítettük, jellemző ránk, hogy a nehezebb részét megoldjuk, azaz kidolgozzuk a helyzetet, de az igazi koncentráció a legtöbbször hiányzik - nyilatkozta a tapolcaiak ellen 3:0-ra megnyert megyei rangadót követően Koller Tamás. A Tomaj szakvezetője hozzátette: a vártnál szervezettebben és elszántabban játszott az ellenfél.

A hetedik Badacsonytomaj a folytatásban szeretné megtartani helyezését és ehhez most hétvégén pontot, pontokat kellene szereznie a Mosonmagyaróvár otthonában.
(Kezdés, szombat: 17.00)

Bük-Padragkút

Sorozatban három találkozót bukott simán az Ajka-Padragkút, amely visszacsúszott a kiesést jelentő 14. pozícióba, de egy Bük elleni sikerrel akár két helyet is javíthatna a gárda.

- Úgy gondolom, hogy becsületesen dolgoztak a fiatalok, de a vendégek összességében jobbak voltak. Az is hozzátartozik a mérkőzéshez, hogy a bírók rendkívül gyengén vezették a meccset - mondta a múlt heti, SVSE ellen elveszített (1:5) találkozóról Dalnoki László. A padragkúti szakvezető két szóval jellemezte a csapatára váró következő megmérettetést: utolsó esély.

- Mindent egy lapra kell feltennünk, ha nyerünk, előrébb lépünk. Mindent megpróbálunk és meglátjuk ez mire lesz elég - tette hozzá.
(Kezdés, szombat: 17.00)

Tapolca-Sárvár

A tapolcaiak a bajnoki hajrában már csak a tisztes helytállást tűzhetik ki célként. A csapat ez előző fordulóban nem teljesített rosszul, de végül 3:0-ra kikapott a Badacsonytomaj otthonában.

- Sajnos megint kijött az, hogy csak 65-70 percig tudunk partiban lenni az ellenfeleinkkel, és az első bekapott gól már nem tudja feldolgozni a gárda. A tomajiak megérdemelten nyertek. A Sárvár ellen elsősorban Koronczai semlegesítésére koncentrálunk majd, hiszen a csatár ősszel öt gólt lőtt nekünk. Ha tudjuk velük tartani a tempót, akkor lesz keresnivalónk - foglalta össze véleményét röviden Viski László, a Tapolca  játékosedzője.
(Kezdés, vasárnap: 17.00)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!