Miniszterek tanácskozása Veszprémben

Veszprém - Veszprémben tartják kibővített tanácskozásukat a Visegrádi Együttműködés tagországainak igazságügyminiszterei.

Balla Emőke

 Az igazságügyminiszterek szokásos találkozójának ezúttal Magyarország, Veszprém ad otthont. A miniszterek csütörtökön aláírtak egy megállapodást, mely a visegrádi országok (Cseh Köztársaság, Lengyelország, Szlovák Köztársaság és Magyarország), valamint Horvátország igazságügyminiszterei között köttetett és amelynek célja, hogy az öt ország a jövőben az igazságügy képzési területen összehangolja erőfeszítéseit és a közös programokkal elősegítse, hogy az igazságszolgáltatásban dolgozók jobban megismerjék egymás tapasztalatait, egymás jogi kultúráját, a közép-európai jogi kultúrát, mondta dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a csütörtöki ünnepélyes alkalommal.

 

 

A korábbi években alakultak egyes bírói akadémiák, együttműködési formák az igazságügyi képzés területén, most, a magyar elnökség keretében a 4 visegrádi ország Horvátországgal együtt kezdi meg a közös munkát, amelynek köszönhetően a régió hosszú távon a bírák és ügyészek, igazságügyi dolgozók képzésének új központjává válhat.

Az együttműködés külföldi résztvevői valamennyien hangsúlyozták a minőségi képzés, a jól képzett szakemberek fontosságát; azt, hogy a bíráknak legyen bátorságuk dönteni és az emberek bízzanak a döntéseikben. A horvát miniszter nagy megtisztelésnek érzi, hogy részt vehet a munkában.

 


 
A tanácskozás Szlovénia igazságügyminiszterével és Németország igazságügyi államtitkárával kiegészülve pénteken folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!