MKB: Nagy csapat alakul

Veszprém - Két fontos erősítést jelentettek be szerdán az MKB Veszprém KC sajtótájékoztatóján: Marko Vujin marad a megyeszékhelyen, a másik átlövő pozícióba pedig Mirsad Terzicet igazolta az egyesület.

Horváth Gábor

Hivatalosan is eldőlt, hogy a korábban a német Gummarsbachhoz aláíró Marko Vujin továbbra is a veszprémi kézilabdaegyüttes alkalmazottja marad, a klasszis jobbátlövővel három éves kontraktust kötött az egyesület. Szintén három éves szerződést írt alá Mirsad Terzic, a bosnyák balátlövő a szlovén Celje csapatától érkezik a megyeszékhelyre.

- Fontos nap ez a klub életében, úgy gondolom, minden esélyünk megvan arra, hogy a következő szezonban még jobb csapatunk legyen, mint az idén - nyitotta meg a szerdai sajtótájékoztatót Hajnal Csaba. Az MKB Veszprém KC ügyvezetője örömmel jelentette be a megkötött megállapodásokat.

Az egész idényben szenzációs formában játszó Marko Vujin ugyan korábban már elígérkezett, de az egyesület vezetősége nem titkolta, mégis szeretné megtartani a Bajnokok Ligájában összesen 89 gólt termelő és ezzel az európai mesterlövészek listáján a második helyen végző kézilabdázót.

- Sok minden történt azóta, amióta aláírtam a Gummersbachhoz. Mocsai Lajos vezetésével remek csapattá váltunk és én is sokat fejlődtem. A tragédia után megint el akartam menni, de miután elkezdünk dolgozni meggondoltam magam, Marian Cozma álma a BL-győzelem volt és a miénk is az. Úgy gondolom, hogy a jövőben esélyünk lesz megnyerni a trófeát - nyilatkozta a szerb játékos.

Az MKB új szerzeménye a szlovén Celje PL csapatától érkezik Veszprémbe: a 26 esztendős, 196 centiméteres és 101 kilogrammos Mirsad Terzic boszniai születésű, de horvát útlevéllel is rendelkezik így kézilabdaszempontból nem számít külföldinek.

- Köszönöm, hogy itt lehetek, Veszprém már hosszú ideje Európa legjobbjai közé tartozik és nagyon sokan szeretnének ebben a csapatban játszani. Nagy öröm, hogy sok kézilabdázót jól ismerek, szeretnék minél előbb a gárda húzóembere lenni. Szerintem nagy csapat alakul itt - mondta a sajtótájékoztatón a balátlövő.

- Ismerem az újak kvalitásait, a munkámat érintő pozitív megnyilvánulásaik nagy felelősséget jelentenek nekem. A megfelelő fegyelem mellett velük is szeretnénk egy mély szakmai és emberi kötődést kialakítani. Nagy szeretettel köszöntöm őket, biztos vagyok benne, hogy teljesítik az elvártakat - üdvözölte az erősítéseket Mocsai Lajos. A veszprémiek vezetőedzője üdvözlő szavaival Fazekas Nándorra is utalt, a klubbal már korábban megállapodást kötő magyar válogatott kapus hamarosan Veszprémbe érkezik és nyáron excsapatával kezdi meg a felkészülést.

Ami a többi igazolást illeti: képben van még a horvát Renato Sulic szerződtetése, a kézilabdázó korábban már állt a klub alkalmazásában, de sérülése miatt egy percet sem játszott. A 30 esztendős beállós részt vett az orvosi vizsgálatokon, megállapodás azonban még nem született vele. Ahogyan Gojko Vuckovic ügyében sincs még döntés, a néhány hete a csapattal tréningező 23 éves szerb szintén beállós pozícióban szerepeltethető. A távozók listáján eddig egyedül a nyáron a német Lemgó csapatához szerződő Ilyés Ferenc neve szerepel.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, az MKB Veszprém KC-Pick Szeged bajnoki döntő első mérkőzését a vendégek kérésére vasárnap délután helyett szombat este, 20.30-as kezdéssel játsszák. A rendezést bonyolítja, hogy aznap délután (16.15) lesz a Győri Audi ETO KC-Viborg HK női Bajnokok Ligája döntőjének visszavágója. A Veszprém Arénát a két telt házas mérkőzés között kiürítik, a kapukat este fél nyolckor nyitják meg újra. A forgalmi fennakadásra elkerülése miatt a szervezők kérik a veszprémi szurkolókat, hogy autóikkal próbáljanak meg a csarnok közelében parkolni.


Marko Vujin (balra) továbbra is a veszprémi csapatot erősíti, Mirsad Terzic pedig a következő szezonban mutatkozik be új együttesében
Fotó: Zwicker Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!