MKB: Nem a csalódottság nyert

Veszprém - Szombaton elköszönt az európai kupaporondtól az MKB Veszprém KC, amely búcsúzásként megverte a Bajnokok Ligája címvédőjét, de összesítésben nem tudta ledolgozni hátrányát nagynevű vetélytársával szemben.

Horváth Gábor

A nívós kupasorozat legjobb nyolc csapata között fejeződött be a veszprémi férfi kézilabdacsapat idei nemzetközi szereplése: az előző szezonban KEK-címet szerző MKB a Bajnokok Ligája 20082009-es kiírásában csoportmásodikként lépett a középdöntőben, ahol - játékosait ért tragédiát követően hihetetlen tartást mutatva - megnyerte kvartettjét. 

A negyeddőntőben a címvédő BM Ciudad Real már túl nagy falat volt a bakonyi gárdának, az első találkozón Spanyolországban 24:29-es vereséget szenvedő Veszprém szombaton hazai pályán három találattal (32:29) nyert, összesítésben így két góllal (56:58) maradt alul a világ legjobbjának tartott sztáralakulattal szemben.

- Szép volt fiúk, Szép volt fiúk! - zengett a Veszprém Aréna lelátója a negyeddöntő visszavágót követően, az ezúttal is kiváló hangulatot produkáló szurkolók megköszönték csapatuknak az idei Bl-szereplést. A csalódást gyorsan legyőzte a sportszerűség, hiszen azzal mindenki tisztában volt, hogy a Ciudad Realt kiejteni szinte emberfeletti feladatot jelent.

A második mérkőzésen hiába nyújtott klasszisteljesítményt a 11 találatig jutó Marko Vujin, a nyolcat szerző Carlos Perez és a sérülten is remekül védő Dejan Peric, a nagyobb erőket felvonultató spanyol együttes megnyerte a párharcot. A két alakulat között nagyon kicsi volt a különbség - ezt a Ciudad edzője, Talant Dusebajev is elismerte. 

A 90-es években kétszer is a világ legjobb kézilabdázójának választott szakvezetőnek szombaton akadtak nehéz pillanatai a kispad előtt. - Óriási kellett harcolnunk a továbbjutásért, a Veszprém és fantasztikus közönsége alaposan megnehezítette a dolgunkat - nyilatkozta a sajtótájékoztatón már jóval nyugodtabb tréner.

Mocsai Lajos a találozót követően kiemelte: hatalmas szívvel játszott a csapat és megérdemelte a győzelmet.  A világ élvonalának legattraktívabb együttesét kaptuk ellenfélnek, úgy érzem, hogy becsülettel helytálltunk. Sajnos az első mérkőzés hajrájában háromnégy könnyű gólt kaptunk, így a visszavágón óriási sebességet kellett diktálnunk. 

A nagy tempóban több pihenőt kellett adni a játékosoknak, és a két gárda alternatívái e téren nem voltak azonosak  jegyezte meg a veszprémiek mestere, aki elmondta: a stratégiai felkészültségnek és a szervezettségnek köszönhetően szerezték meg a sikert, ugyanakkor - úgy mint a vonaljáték - az alakulat hiányosságai is jelentkeztek.

A vezetőedző hangsúlyozta, örül, hogy ebben a szezonban még közelebb kerültek a nemzetközi elithez, a folytatásban teszik tovább a dolgukat: a hazai pontvadászatra és Magyar Kupára koncentrálnak.

A Veszprém a bajnokságban szerdán a PLER otthonában lép pályára (18.00), szombaton pedig a Mezőkövesd vendége lesz.

Három német és egy spanyol együttes alkotja a Bajnokok Ligája idei kiírásának állva maradt mezőnyét. A kupasorozat negyeddöntőjében nem volt meglepetés, az esélyesebb csapatok jutottak az elődöntőbe. 

A visszavágók eredményei (zárójelben az összesített eredmény): THW Kiel-Croatia Zagreb 31:27 (59:55), HSV Hamburg-SG Flensburg 29:31 (57:56), Rhein-Neckar Löwen-Chehovskie Medvedi 36:28 (67:61).

(Fotó: Penovác Károly)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!