MKB: Százmilliós támogatás a kormánytól?

Budapest - Az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottsága állásfoglalást fogadott el keddi ülésén arról, hogy az MKB Veszprém kézilabdacsapatát ért erőszakos támadás nyomán felmerült többletköltségek miatt a klub támogatást kapjon a kormánytól.

MTI

A támogatás keretösszege 100 millió forint lenne, amelyet a klub veszteségeinek kompenzálására, a biztosítási költségek megelőlegezésére, likviditásának támogatására fordíthatna - ismertette Bánki Erik, a bizottság fideszes elnöke.
    
Az ülésen Hajnal Csaba, a veszprémi kézilabda klub ügyvezetője azt mondta: ha nem kapnak segítséget, nem tudnak ezen a szinten tovább működni, önállóan nem tudják megoldani a helyzetet.
    
Ismertette: augusztus végére, szeptemberre zárulnak le a vizsgálatok, addig a biztosító nem fizet. Továbbá három új játékost kellett hozniuk, egyebek mellett a megsérültek gyógykezelését is a klub fizeti.
    
A bizottság egyhangúlag fogadta el az állásfoglalást.
   
Marian Cozmát, a Veszprém román beállósát február 8-án hajnalban gyilkolták meg Veszprémben. Két klubtársa, a szerb Zarko Sesum és a horvát Ivan Pesic súlyos, illetve életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!