Nagyatádtól Leonig - A veszprémi csapat a héten kezdi meg az évet

<b>Veszprém</b> - A válogatottak visszatérésével a hét elejétől már teljes létszámmal készül a veszprémi kézilabdaegyüttes, amelyre igen kemény tavaszi félév vár. A csapat csütörtökön Nagyatádon kezdi meg az idei programot.

Horváth Gábor

Kupamérkőzések, bajnoki találkozók, BL-rangadók, válogatott fellépések - ezek mind megtalálhatók az MKB Veszprém KC 2009-es tavaszi menetrendjében. 

A csapat szakmai stábjának nincs könnyű dolga, hiszen a teljes kerettel mindössze két hét felkészülés áll rendelkezésre a rendkívül fontos Ademar Leon elleni Bajnokok Ligája mérkőzés előtt. 

A horvátországi világbajnokságon szereplő játékosok - Gál Gyula, Iváncsik Gergő, Iváncsik Tamás, Ilyés Ferenc, Nikola Eklemovic (Magyarország), Zarko Sesum, Marko Vujin (Szerbia), Marian Cozma (Románia) - ezen a héten csatlakoztak az egész januárban itthon tréningező társaikhoz.

- A csapat az év elején kettévált, január ötödikétől kezdve 41 edzést végeztünk el a Veszprémben maradókkal, akik a hozzánk csatlakozó nyolc ifistával együtt rendkívül szorgalmas, elsősorban technikai, képességfejlesztő elemeket tartalmazó munkát végeztek és remek fizikai állapotban vannak. 

Hétfőtől a válogatottakban szereplők is bekapcsolódtak a felkészülésbe, ők érthetően fáradtabbak - foglalta össze a keret jelenlegi állapotát Mocsai Lajos.

A vezetőedző megjegyezte: a fizikai és futógyakorlatok mellett már az első napoktól kezdve taktikai elemek is szerepelnek a felkészülés programjában, amely délelőttönként a konditeremben, délutánonként pedig a Veszprém Aréna foglaltsága miatt február 10-ig a Március 15. úti csarnokban zajlik.

A csapat csütörtökön Nagyatádon játssza első idei mérkőzését, az NB IB-s Rinyamenti KC a Magyar Kupába nyolcaddöntőjében látja vendégül a veszprémieket, ha Pericék továbbjutnak szombaton már a Balatonfüredi KC-t fogadják a legjobb négy közé jutásért vívott párharc első találkozóján. (A visszavágó március 10-én lesz Füreden.) 

Jövő héten vasárnap BL-meccs vár az MKB-ra, amely a legrangosabb nemzetközi kupasorozat második csoportkörét a spanyol Ademar Leon ellen kezdi meg hazai pályán.

A februári programról további érdekességeket olvashat a szerdai Naplóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!