Nekik kell mennünk - A veszprémi együttes a világ legjobbja ellen készül

Veszprém - Vasárnap (18.00) a spanyol BM Ciudad Real otthonában lép pályára a veszprémi férfi kézilabdacsapat. A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében rendezett párharc első mérkőzésére a vendégek nagyon elszántan készülnek.

Horváth Gábor

Rendkívül nehéz találkozó vár vasárnap az MKB Veszprém KC-ra, amely a világ legjobb együttesének tartott, jelenlegi BL-címvédő Ciudad Real otthonában vendégeskedik. 

A spanyol sztáralakulatot joggal nevezhetjük a kézilabda Real Madridjának, hiszen az egykori olimpiai (1992) és világbajnok (1993) Talant Dusebajev alakulata legalább kétsornyi klasszist tud felvonultatni. 

A teljesség igénye nélkül a kasztíliai kisvárosban játszik az exveszprémi hálóőr, Sterbik Árpád, a januárban vb-címet szerző francia Jerome Fernandez, Didier Dinart, Luc Abalo trió, az izlandi bombázó, Olafur Stefansson, a horvát Petar Metlicic, valamint a szlovén Ajes Pajovic.

A veszprémieknek azonban - különösen az idei BL-szereplésük fényében - nincs félnivalójuk, okoztak már meglepetést ebben a szezonban, és minden erejükkel azon lesznek, hogy a Ciudad is megtapasztalja azt, amit a kupasorozat középdöntőjében az Ademar León (30:32) és a Montpellier (24:30) érzett saját otthonában.

A bakonyi gárda a Szeged elleni győztes rangadó óta (március 14.) erre a találkozóra koncentrálhatott, és csak egy hétvége erejéig kellett néhány játékosát nélkülöznie. 

Az Ausztriában rendezett Samsung-kupa válogatott felkészülési tornán egy megfiatalított nemzeti csapat szerepelt, három veszprémi tehetséggel, Liszkai Szilveszterrel, Gulyás Péterrel és Putics Barnával a soraiban. 

A tornagyőztes magyar csapatban mindannyian jól teljesítettek, különösen utóbbi volt elemében: a 24 éves irányító-átlövő három mérkőzésen 15 góllal terhelte meg az ellenfelek hálóját.

- Úgy tűnt, hogy élvezted a játékot ebben a rendkívül megfiatalított, új válogatottban.

- Igen, nagyon jól éreztem magam. Sok játéklehetőséget kaptam és ez nagyot javított az önbizalmamon, annak pedig külön örülök, hogy védekezésben is sikerült javulnom. Persze tisztában vagyok vele, hogy akadnak hibák, és még fejlődnöm kell, amihez rengeteg gyakorlás szükséges.

- Mit vársz a Ciudad Real elleni párharctól? Mekkora esély van kivívni a továbbjutást?

- A mester egy jól kidolgozott terv alapján készít fel minket a mérkőzésekre. 

Az ellenfélről nehéz újat mondani, mindenki ismeri az erejüket, nekik kell mennünk, győzelemre játszunk, ha ez nem sikerül, akkor pedig a minél jobb eredmény elérése a cél. Nagy kihívás, kemény csata vár ránk, de én 50-50 százalékosnak ítélem az esélyek megoszlását.

- Nemrég tértél vissza a barcelonai kölcsönjátékból. Milyen hangulatra kell számítani a pályára lépőknek egy spanyol csarnokban?

- Biztosan erős szurkolást kap majd a hazai együttes, de a magyar drukkerek sokkal jobbak, mint a spanyol társaik. A párharc Veszprémben dől majd el, és mi itt az arénában fantasztikus közönségünk előtt legalább egy fővel biztosan többen leszünk, mint a Ciudad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!