Nézünk mint a moziban - Szeptemberben ismét Moziünnep

Budapest - Idén is szeptemberben rendezik meg a Moziünnepet; a négynapos vetítéssorozaton, amelyre kedvezményes árú jegyekkel várják a nézőket országszerte, több mint 200 filmet vetítenek, köztük számos premier előtti alkotást - közölte a rendezvény sajtófőnöke kedden az MTI-vel.

MTI

Tamás Dorka tájékoztatása szerint a szeptember 17-20. között zajló programsorozaton olyan alkotásokat láthat az országos filmpremier előtt a magyar közönség, mint az Admirális című orosz történelmi kalandfilm, a Családban marad című izlandi film vagy a Pedro Almodóvar rendezte Megtört ölelések, melyben a spanyol rendező egyik kedvenc színésznője, Pénelopé Cruz játssza a főszerepet.

Premier előtt vetítenek több amerikai független filmet is a hatodik alkalommal megrendezett filmes ünnepen, köztük a puding-áradások és ketchup-tornádók veszélyes világába kalauzoló Derült égből fasírt című animációs filmet és a férfi-nő kapcsolatot humorosan feltáró Csúf igazság című mozit.

Több magyar filmet is láthat majd a bemutató előtt a közönség: vetíteni fogják Pater Sparrow szemledíjas, 1 című alkotását, a Tóth Barnabás jegyezte Rózsaszín sajtot, valamint a Tréfát, amiért az idei filmszemlén Gárdos Péter megkapta a legjobb rendező díját.

Az újdonságok mellett több, a nyáron moziba kerülő filmet is pótolhatnak vagy újranézhetnek a Moziünnep látogatói, egyebek mellett Quentin Tarantino második világháborús "agymenését", a Brad Pitt főszereplésével készült Becstelen brigantykat, a Harry Potter és a félvér-herceg című filmet, valamint a Két szerető című romantikus drámát, amely Joaquin Phoenix utolsó mozifilmes szereplése.

A vetítések mellett az idén is lesznek közönségtalálkozók, "Felkonf"-ok, sztár-jegyszedők és különböző izgalmas kísérőprogramok - derül ki a szervezők tájékoztatójából.

A Moziünnepen az elmúlt három évben összesen csaknem 1,4 millió jegy kelt el. Évente ebben a négy napban a mozik látogatottsága hozzávetőlegesen háromszorosa egy szokásos, teljes heti nézőszámnak.

A Moziünnepet korábban augusztus végén rendezték meg, ám tavaly, miután az is felmerült, hogy esetleg elmarad a vetítéssorozat, szeptember végére tolódott a rendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!