Női kézilabda Eb 2010: zsinórban negyedszer is Norvégia nyert

Sorozatban negyedszer a norvég válogatott nyerte a női kézilabda Európa-bajnokságot: az idei torna társrendezője a dániai Herningben rendezett vasárnapi döntőben öt góllal bizonyult jobbnak a történetük első kontinensbajnoki fináléját játszó svédeknél. A magyarok a 2011-es brazíliai vb-ért a németekkel selejteznek.

MTI

Az Eb dobogósai kvalifikálták magukat a 2011-es, brazíliai világbajnokságra, az Európa-bajnok - tehát a norvég csapat - ráadásul a 2012-es londoni olimpiára is. Az ötkarikás játékokon is ez az együttes lesz a címvédő. 
   
Eredmények:
   
Döntő:
Norvégia-Svédország 25-20 (10-11).

A 3. helyért:
Románia-Dánia 16-15 (9-7).

A végeredmény:
 1. Norvégia
 2. Svédország
 3. Románia
 4. Dánia
 5. Franciaország
 6. Montenegró
 7. Oroszország
 8. Hollandia
 9. Horvátország
10. MAGYARORSZÁG
11. Spanyolország
12. Ukrajna
13. Németország
14. Szerbia
15. Izland
16. Szlovénia.

 

OLDALTÖRÉS: Németország ellen a 2011-es női kézilabda-vb-ért

Németország ellen a 2011-es női kézilabda-vb-ért

Németország ellen a 2011-es női kézilabda-vb-ért

Németország ellen a 2011-es női kézilabda-vb-ért

A magyar női kézilabda-válogatott a lehető legnehezebb csapatot, a német válogatottat kapta meg a jövő évi brazíliai olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjének vasárnapi sorsolásán.

A Norvégiában és Dániában zajló Európa-bajnokságon a 10. helyen végzett magyar csapat a kiemeltek között volt, s a Herningben tartott sorsoláson a nyolc lehetséges ellenfél közül egyértelműen a legkomolyabbat, az Eb-n meglepetésre már az első kör után búcsúzott németeket húzták ki számára ellenfélül.
   
Mátéfi Eszter szövetségi kapitány az MTI-nek így nyilatkozott:
   
"Véleményem szerint a lehető legnehezebb ellenfelet kaptuk. Az a kérdés, hogy a csapatunk teljes lesz-e, Görbicz Anita, Zácsik Szandra és Tóth Tímea rendelkezésre áll-e, mert ha igen, akkor a párharcban nekünk lesz a nagyobb esélyünk. Az én sorsomról annyit, hogy majd január végén lesz elnökségi ülés..."
   
Az már korábban biztos volt, hogy a magyarok a visszavágót rendezhetik hazai pályán. A párharc első meccsét június 4-én vagy 5-én, a visszavágót pedig egy héttel később tartják. A két meccs alapján a győztes vehet részt a 2011. december 3. és 18. közötti brazíliai vb-n.
   
A selejtezős párharcok:

Németország-MAGYARORSZÁG
Izland-Ukrajna
Franciaország-Szlovénia
Lengyelország-Dánia
Csehország-Montenegró
Spanyolország-Macedónia
Hollandia-Törökország
Horvátország-Szerbia. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!