Nyerő vállalkozások - 1,4 milliárd telephelyfejlesztésre

Veszprém - A pályázók közül 23 Veszprém megyei társaság összesen 1,4 milliárd forintot nyert el telephelyfejlesztésre. Ez az összeg ezer munkahely megtartásához, száz új munkahely létesítéséhez is hozzájárul.

Tremmer Tamás

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara régóta szorgalmazza, hogy a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács minél több olyan pályázatot írjon ki, amely a kis-, és középvállalkozók számára is elérhető.

A tanács egyik legsikeresebb pályázatát "Telephelyfejlesztés" címén hirdették meg, amire szép számmal jelentkeztek, zömükben a kkv-szektor képviselői.

Ráadásul a kiírásra ráerősítettek, az átcsoportosítások nyomán négymilliárd forintra nőtt az erre szánt keretösszeg.

Mindezt Pál Béla, a KDRFT elnöke mondta, amikor a fenti pályázat eredményéről számolt be a sajtó képviselői előtt.

A régióból jelentkező 125 vállalkozásból 70-en sikerrel szerepeltek. Veszprém megyéből 23-an kaphatnak vissza nem térítendő támogatást, amelynek együttes összege meghaladja az 1,4 milliárd forintot.

A pályázat értékét  növeli, hogy a telephely fejlesztésén túl hozzájárulhat az üzleti környezet javításához, az infrastruktúra fejlesztéséhez is. Ez az összeg megyénkben ezer munkahely megtartását, és száz új munkahely létesítését segíti.

A 23 Veszprém megyei nyertes közül 18-at a maximális, ötven százalékos támogatási arányban részesítettek, ketten – Bock Hungária Kft., Noszlop, Árkossy Bútor Kft., Herend - pedig megkapták az adható maximális százmillió forintot.

A sajtótájékoztatón résztvevő dr. Markovszky György, a VKIK elnöke – aki a KDRFT gazdasági, versenyképességi bizottsága elnöke is – kifejtette, a mai gazdasági helyzetben egyre több pénzt kell átcsoportosítani gazdaságfejlesztési területre.

Szerencsére ehhez a tanács is partner, így a 2009-10-es keret 30 százaléka már e területet célozza meg.

A bizottsági elnök arról is beszámolt, hogy a héten újabb pályázati lehetőségeket fognak megtárgyalni, amelyek közül a klasztereknek szólót tartotta a legfontosabbnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!