Nyitott a kérésekre a posta

Veszprém - A Cholnoky Klubkönyvtárban tartott lakossági fórumunkon két kérdést tettek fel a lakótelepi postával kapcsolatban: a nyitva tartását nyújtanák, illetve a postaládákat hiányolták.

Varga Ibolya

Gulyás Ernő, a Magyar Posta Zrt. Nyugat-dunántúli Területi Igazgatósága első számú vezetője elmondta: a társaság a kispostáinál naponta nyolc órában fogadják az ügyfeleket. Ez a legtöbb helyen 10 és 18 óra közötti nyitvatartási időt jelent. Lakossági kérésre változtatnak ezen, van példa arra, hogy 9-kor vagy éppen 11-kor nyitnak.

A változtatáshoz azt kérik, hogy az érintett lakosok javasoljanak más nyitvatartási időszakot és ezt írassák alá olyan emberekkel, akik a változtatást támogatják. Az igazgató elmondta, volt már példa arra, hogy az igazgatósághoz tartozó Pécs egyik lakótelepén háromszáz aláírást gyűjtöttek össze azért, hogy 11 és 19 óra között legyen nyitva a posta. A munkarend megváltoztatása után azonban ennél még többen követelték az eredeti munkaidő visszaállítását.

A levélszekrényekkel kapcsolatban Gulyás Ernő kifejtette: a cseréjükre azért volt szükség, mert az újak már jobban megfelelnek az uniós követelményeknek. Szélesebb a levélbedobó nyílásuk és kerekesszékből is elérhetők.

A postaládák számát azért kellett csökkenteni, mert a magánlevelezés jelentéktelenre zsugorodott, a levélforgalom túlnyomó része hivatali, amit egyben adnak fel a postákon. Ez alól kivétel a karácsonyi időszak, amikor jellemzően még küldünk képeslapokat, de a postások szerint akkor sem telnek meg az utcai postaládák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!