Nyolc év börtön késeléses gyilkosságért

Debrecen - Nyolc év börtönbüntetést szabott ki jogerősen a Debreceni Ítélőtábla arra a férfira, aki két évvel ezelőtt egy kocsmai összeszólalkozás után halálra késelt egy idős embert - tájékoztatott Koszta János, az ítélőtábla sajtótitkára hétfőn.

MTI

2007 novemberében az akkor 44 éves férfi a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kengyel településen egész nap italozott, estére súlyosan ittas állapotba került. Az alkohol- és gyógyszerfüggő, személyiségzavarban szenvedő vádlott este egy testvérpár vitájába keveredett bele, majd egyikőjüket, a szintén ittas, 72 éves sértettet rugós késével hasba szúrta.
    
A vádlott ezután hazament, ahonnan értesítette tettéről egy rendőr ismerősét, valamint a kocsmából is érkezett ez ügyben bejelentés a rendőrségre. 
    
A sértettet a szolnoki Hetényi Géza Kórházba szállították, sérüléseit ellátták, de az állapota rosszabbodott és egy héttel később meghalt.
    
A Debreceni Ítélőtábla az első fokon eljáró Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság ítéletének érdemi részét helybenhagyva nyolc év börtönbüntetést szabott ki a vádlottra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!