Nyugtatót vettek be makói diákok - öten kórházban

Vélhetőleg kíváncsiságból nyugtatót vett be az egyik makói általános iskola több tanulója kedden; a gyerekek közül öten kerültek kórházba gyomormosásra - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

MTI

Tuczakov Szilvána elmondta: eddigi információik szerint a gyógyszert az egyik diák vitte be kedden az iskolába. A cél az volt, hogy társaival délelőtt, a tanintézmény közelében kipróbálják. Elmondásuk szerint azért ettek belőle, mert azt hallották, hogy attól jól el lehet lazulni. Volt, aki több szemet is bevett a gyógyszerből, mely valószínűleg a Rivotril nevű erős nyugtató.

Hozzátette: a kíváncsiság eredményeként öt diákot kórházba szállított a mentő, gyomormosásra.

A makói rendőrkapitányság az eset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

Dehelán Aurélia, a makói kórház orvos igazgatója az MTI-nek a gyerekek állapotáról elmondta: a gyomormosást követően, mindannyian jól vannak, infúziót kapnak, és vélhetőleg hamarosan elhagyhatják a kórházat. De, hogy mikor, az csak szerdán reggel derül ki - tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!