Ő állt Cozma mellett! - Ki ölte meg a sportolót? - Kutyák a Patrióta Lokálban

Amilyen egyértelműnek látszott a Cozma-gyilkosság két hónappal ezelőtt, olyan kuszának tűnik most. A rendőrség február 8-án, a gyilkosság napján körözést adott ki R. Sándor és Sz. Iván ellen, február 9-én, hétfőn este a TV-híradóban a nyomozást vezető Derzsy Péter, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője azt nyilatkozta, R. Sándor az elkövető, aki maga a szúrást végrehajtotta.

Varga Domokos Péter

A feltételezett gyilkost már másnap, február 10-én Ausztriában elfogták (aki ezért körözöttből gyanúsított lett, és azóta csak a monogramján említik) és vele együtt egyik társát, N. Győzőt

Pár nap múlva, 12-én, csütörtökön Sz. Iván az ügyvédjével együtt önként sétált be a megyei kapitányságra. A letartóztatottak száma időközben tovább nőtt, ma már hatan vannak előzetesben a Patrióta Lokálban történt késelés miatt, ötöt közülük társtettesként elkövetett gyilkossággal gyanúsítnak, egy személyt bűnpártolással. 


A nagyításhoz kattintson a képre!
(Infografika: Glogovcsán Nikola)


Számtalan találgatás került napvilágra azzal kapcsolatban, miért kellett meghalnia az MKB kiváló, román kézilabdásának, de ezek az elméletek sorra megdőlni látszanak. (Csak emlékeztetőül: véletlenül halt meg, mert összetévesztették azzal a szintén nagyon magas és izmos alakkal, aki korábban megvert egy alvilági figurát; azért halt meg, mert megvédte a csapos lányt, akit a garázda társaság megpofozott; egy bűnbanda tagjai ölték meg, mert adott egy pofont a főnök testvére barátnőjének; bandaháború zajlik a vendéglátó helyek védelmi pénzéért, ebbe csöppent bele Cozma, rosszkor volt rossz helyen.) 

A gyilkosság részleteit és közvetlen előzményeit feltehetően a rendőrség sem ismeri még pontosan. 

Lapunk ezúttal néhány olyan körülményre szeretné felhívni a figyelmet, amely felvet néhány új szempontot, máshova helyezi a súlypontokat. 

Tény, hogy a gyilkosságot egy nagyobb, közel harminc főből álló társaság tagjai követték el, akik február 7-én éjjel érkeztek Enyingről. Ez a társaság nem akármilyen emberekből állt. 

Nagy részük kigyúrt, kopasz, tetovált alak, olyanok, akik ha harmincan megjelennek egy szórakozóhelyen, ott a tulaj és a vendégek joggal kezdhetnek el aggódni. 

Nos, ez a banda éjfél és egy óra között érkezett meg a Patrióta Lokálba, ahol akkor még a kézilabdások nem voltak jelen. Úgy tudjuk, ott volt viszont B. Tamás, a testvéröccse pedig együtt érkezett az enyingi társasággal. 

Információink szerint B. Tamás az enyingieket meghívta egy italra. Illetve csak a vezéreket, mert a kutyák ilyenkor nem ihatnak. Csak akkor, ha külön megengedik nekik.

A társaság nem csak a külső megjelenésével keltett feltűnést, megfogdostak egypár fiatal nőt, a partnereiknek és nekik is beszóltak

Az enyingi társaság ezt követően felvonult az emeleti koktélbárba. (Információink szerint B. Tamás a délutánt is egy, a társasághoz kötődő embernél töltötte Enyingen, a keresztfia édesapjánál, azaz a komájánál vendégeskedett.) 

Néhányan közülük azonban időközben visszatértek a földszintre, a gyanú szerint ők azok, akik két órával később szíven szúrják Marian Cozmát, átszúrják Ivan Pesic veséjét, amelyet később el kellett távolítani, és fejberúgják Zarko Sesumot úgy, hogy súlyos szem- és arcsérüléseket szenved. 

Lapunk úgy véli, Cozma meggyilkolásához a táncparketten kialakult kötekedés, lökdösődés vezetett, nem hiszünk a korábban felmerült egyik összeesküvés elméletben sem. 

Kérdéseinkkel először a Patrióta Lokál egyik üzemeltetőjét kerestük meg, aki a gyilkosság óta már többször is nyilatkozott, de ehhez sohasem adta a nevét. 

Inkognitójához ezúttal is ragaszkodott. Mindenek előtt arra lettünk volna kíváncsiak, hogy ő, aki az enyingi banda érkezésekor a helyiségben tartózkodott, nem tartotta-e veszélyesnek azt a helyzetet? 

Megítélése szerint garázda jellegű volt-e a társaság fellépése? Miért nem hívtak már ekkor rendőrt? Nagyjából ennyit tudtunk elmondani, mikor közölte, semmit nem fog nyilatkozni, többek között azért, mert erről állapodott meg a rendőrséggel. 

Pedig még lettek volna fontos kérdéseink. Például az, ismeri-e B. Tamást, az ő személye jelentett-e bármilyen garanciát abban a helyzetben? Vannak-e fizetett őrző védők a Patrióta Lokálban? Ha igen, kik látják el ezt a feladatot? A gyilkosságért terheli-e bármilyen felelősség az üzemeltetőket?

Aztán kérdeztük (volna) B. Tamást. Kétszeri, hosszadalmas telefonbeszélgetésünket követően az egyébként jogi doktorátussal rendelkező vállalkozó azt mondta, ebben az ügyben csak az ügyvédjén, a budapesti irodával rendelkező dr. Kardos Éván keresztül hajlandó velünk kapcsolatba lépni. 

Így neki küldtük el a kérdéseinket. A már ismertetett információinkat szerettük volna kontrollálni, többek között arra voltunk kíváncsiak, ismeri-e az enyingi társaságot, milyen viszony köti hozzájuk, valóban meghívta-e őket egy italra? Arra is szerettünk volna választ kapni, szokványos eseménynek tartja-e, ha 27 kigyúrt, kopasz alak együtt bevonul egy szórakozóhelyre? Lehet ez erődemonstráció is? 

Az ügyvédnőtől az alábbi választ kaptuk: 
 
"Ügyfelem dr. B. Tamással kapcsolatosan hozzám eljuttatatott hét kérdése meglepett. A kérdések jellegéből arra következtetek, hogy az önök informátora nem megfelelő információkkal rendelkezik, s azokat is erősen eltorzítva tárja önök elé. 

Egy dolog azonban világos: dr. B. Tamást mindenképpen összefüggésbe kívánják hozni a Cozma-üggyel. Tapasztalataim szerint az ügyben nyomozó hatóság igen alapos munkát végez, s mindenkit kihallgatnak, aki február 7-én bármennyi időt is a Patrióta Lokálban tartózkodott. 

Ezen okból került sor ügyfelem tanúkénti kihallgatására is. Egy dolgot azonban hangsúlyozok: Ügyfelemnek semmi köze nincs a sajnálatos gyilkossághoz, és ez a nyomozó hatóság számára is egyértelmű. Az Ön által feltett többi kérdéssel kapcsolatosan ügyfelemnek ismeretei nincsenek."

Megkérdeztük a rendőrséget is, a nyomozás vezetőjétől, Derzsy Péter alezredestől szerettünk volna válaszokat kapni, azonban nem ő, hanem dr. Váradi Piroska nyilatkozott. 

Folytatás a második oldalon!

OLDALTÖRÉS: cozma-gyilkosság 2


Váradi Piroska elmondta, a vizsgálat egy olyan szakaszához ért, ahol egy nagyon komoly értékelő-elemző munka folyik. Most vetik össze a vallomásokat a nyomozás egyéb adataival. 

Eddig körülbelül 250 tanút hallgattak meg, 15 szakértőtől várnak véleményt. Emberölés, életveszélyt okozó testi sértés, súlyos testi sértés, csoportos garázdaság ügyében nyomoznak, mely bűncselekményekkel eddig öt embert gyanúsítottak meg. 

Vizsgálják, hogy ez az öt ember milyen elkövetői minőségben vett részt a bűncselekményekben. A szóvivő úgy magyarázta Derzsy alezredes két hónapja tett nyilatkozatát, melyben R. Sándort nevezte meg elkövetőként, hogy ezt a nyomozás akkori adatai szerint mondta. Lapunknak is megerősítette, a gyilkos fegyver nincs meg, viszont körvonalazódott a pengehosszúság, a szélesség.

Arra a kérdésünkre, hogy felmerült-e bármilyen összefüggésben a Patrióta Lokál üzemeltetőinek felelőssége, Váradi Piroska úgy válaszolt, az éjszaka történt eseményekkel összefüggésbe hozható összes személy felelősségét vizsgálja a rendőrség, és a tanúvallomások, szakértői vélemények alapján dönt arról, hogy felelősségrevonást kezdeményez-e. 

A rendőrség a múlt héten két személyt vett őrizetbe, akiket bűnpártolással gyanúsítanak. Azt viszont határozottan cáfolta, hogy a rendőrség a Patrióta Lokál üzemeltetőit arra kérte volna, hogy ne nyilatkozzanak. Ezt természetesen nem is tehették volna meg.

Kihallgatták a B. testvéreket is, hiszen jelen voltak a bárban.

Hangsúlyozta viszont, hogy ők nincsenek a gyanúsítottak között. Arra a felvetésre, hogy az egyik gyanúsítottat valamelyik B.fivér vitte volna fel Budapestre a gyilkosság után, Váradi Piroska nem kívánt válaszolni, csupán annyit mondott, a rendőrség minden, az üggyel kapcsolatban felmerült információval foglalkozik. 

Mint ahogy vizsgálták azt is, láttak-e el a rendőri testülethez tartozók őrző-védő szolgálatot a Patrióta Lokálban. Mindenki, akit erről megkérdeztek, egybehangzóan azt vallotta, rendőrök sem a gyilkosság estéjén, sem máskor nem láttak ott el ilyen tevékenységet.

A szóvivő egy kurrens információval is tudott szolgálni: a rendőrség szakmai vezetőinek álláspontja szerint a nyárra sikerül befejezniük a nyomozást, és vádemeléssel átadni az ügyészségnek.

Azaz már nem kell száz napot sem aludnunk ahhoz, hogy megtudhassuk, ki gyilkolta meg Marian Cozmát, és ebben kinek milyen szerepe volt. A visszaszámlálás megkezdődött. 
 

R. Sándor és N. Győző szúrta meg Cozmát?
 
A hvg.hu információi szerint azért mondta vissza az ügyvédi megbízást a Cozma-gyilkosság egyik gyanúsítottjának, R. Sándornak a védője, Magyar György, mert a férfi elmondta neki, hogy ő szúrta meg a kézilabdást. A hvg.hu úgy tudja, egy másik gyanúsított, N. Győző is szúrt. 

A hvg.hu megkereste Magyar Györgyöt is, aki azt felelte: "Döntésemet nem akarom megindokolni, nem is kell." Az ügyvéd azt is hozzátette: egyrészt nem árulhatja el az ügyfelével kapcsolatos dolgokat, mert köti az ügyvédi titoktartás, másrészt nem akar semmi olyasmit mondani, ami félreértésekre adhatna okot. (hvg.hu)


Váradi Piroska elmondta, a vizsgálat egy olyan szakaszához ért, ahol egy nagyon komoly értékelő-elemző munka folyik. Most vetik össze a vallomásokat a nyomozás egyéb adataival. 

Eddig körülbelül 250 tanút hallgattak meg, 15 szakértőtől várnak véleményt. Emberölés, életveszélyt okozó testi sértés, súlyos testi sértés, csoportos garázdaság ügyében nyomoznak, mely bűncselekményekkel eddig öt embert gyanúsítottak meg. 

Vizsgálják, hogy ez az öt ember milyen elkövetői minőségben vett részt a bűncselekményekben. A szóvivő úgy magyarázta Derzsy alezredes két hónapja tett nyilatkozatát, melyben R. Sándort nevezte meg elkövetőként, hogy ezt a nyomozás akkori adatai szerint mondta. Lapunknak is megerősítette, a gyilkos fegyver nincs meg, viszont körvonalazódott a pengehosszúság, a szélesség.

Arra a kérdésünkre, hogy felmerült-e bármilyen összefüggésben a Patrióta Lokál üzemeltetőinek felelőssége, Váradi Piroska úgy válaszolt, az éjszaka történt eseményekkel összefüggésbe hozható összes személy felelősségét vizsgálja a rendőrség, és a tanúvallomások, szakértői vélemények alapján dönt arról, hogy felelősségrevonást kezdeményez-e. 

A rendőrség a múlt héten két személyt vett őrizetbe, akiket bűnpártolással gyanúsítanak. Azt viszont határozottan cáfolta, hogy a rendőrség a Patrióta Lokál üzemeltetőit arra kérte volna, hogy ne nyilatkozzanak. Ezt természetesen nem is tehették volna meg.

Kihallgatták a B. testvéreket is, hiszen jelen voltak a bárban.

Hangsúlyozta viszont, hogy ők nincsenek a gyanúsítottak között. Arra a felvetésre, hogy az egyik gyanúsítottat valamelyik B.fivér vitte volna fel Budapestre a gyilkosság után, Váradi Piroska nem kívánt válaszolni, csupán annyit mondott, a rendőrség minden, az üggyel kapcsolatban felmerült információval foglalkozik. 

Mint ahogy vizsgálták azt is, láttak-e el a rendőri testülethez tartozók őrző-védő szolgálatot a Patrióta Lokálban. Mindenki, akit erről megkérdeztek, egybehangzóan azt vallotta, rendőrök sem a gyilkosság estéjén, sem máskor nem láttak ott el ilyen tevékenységet.

A szóvivő egy kurrens információval is tudott szolgálni: a rendőrség szakmai vezetőinek álláspontja szerint a nyárra sikerül befejezniük a nyomozást, és vádemeléssel átadni az ügyészségnek.

Azaz már nem kell száz napot sem aludnunk ahhoz, hogy megtudhassuk, ki gyilkolta meg Marian Cozmát, és ebben kinek milyen szerepe volt. A visszaszámlálás megkezdődött. 
 

R. Sándor és N. Győző szúrta meg Cozmát?
 
A hvg.hu információi szerint azért mondta vissza az ügyvédi megbízást a Cozma-gyilkosság egyik gyanúsítottjának, R. Sándornak a védője, Magyar György, mert a férfi elmondta neki, hogy ő szúrta meg a kézilabdást. A hvg.hu úgy tudja, egy másik gyanúsított, N. Győző is szúrt. 

A hvg.hu megkereste Magyar Györgyöt is, aki azt felelte: "Döntésemet nem akarom megindokolni, nem is kell." Az ügyvéd azt is hozzátette: egyrészt nem árulhatja el az ügyfelével kapcsolatos dolgokat, mert köti az ügyvédi titoktartás, másrészt nem akar semmi olyasmit mondani, ami félreértésekre adhatna okot. (hvg.hu)


Váradi Piroska elmondta, a vizsgálat egy olyan szakaszához ért, ahol egy nagyon komoly értékelő-elemző munka folyik. Most vetik össze a vallomásokat a nyomozás egyéb adataival. 

Eddig körülbelül 250 tanút hallgattak meg, 15 szakértőtől várnak véleményt. Emberölés, életveszélyt okozó testi sértés, súlyos testi sértés, csoportos garázdaság ügyében nyomoznak, mely bűncselekményekkel eddig öt embert gyanúsítottak meg. 

Vizsgálják, hogy ez az öt ember milyen elkövetői minőségben vett részt a bűncselekményekben. A szóvivő úgy magyarázta Derzsy alezredes két hónapja tett nyilatkozatát, melyben R. Sándort nevezte meg elkövetőként, hogy ezt a nyomozás akkori adatai szerint mondta. Lapunknak is megerősítette, a gyilkos fegyver nincs meg, viszont körvonalazódott a pengehosszúság, a szélesség.

Arra a kérdésünkre, hogy felmerült-e bármilyen összefüggésben a Patrióta Lokál üzemeltetőinek felelőssége, Váradi Piroska úgy válaszolt, az éjszaka történt eseményekkel összefüggésbe hozható összes személy felelősségét vizsgálja a rendőrség, és a tanúvallomások, szakértői vélemények alapján dönt arról, hogy felelősségrevonást kezdeményez-e. 

A rendőrség a múlt héten két személyt vett őrizetbe, akiket bűnpártolással gyanúsítanak. Azt viszont határozottan cáfolta, hogy a rendőrség a Patrióta Lokál üzemeltetőit arra kérte volna, hogy ne nyilatkozzanak. Ezt természetesen nem is tehették volna meg.

Kihallgatták a B. testvéreket is, hiszen jelen voltak a bárban.

Hangsúlyozta viszont, hogy ők nincsenek a gyanúsítottak között. Arra a felvetésre, hogy az egyik gyanúsítottat valamelyik B.fivér vitte volna fel Budapestre a gyilkosság után, Váradi Piroska nem kívánt válaszolni, csupán annyit mondott, a rendőrség minden, az üggyel kapcsolatban felmerült információval foglalkozik. 

Mint ahogy vizsgálták azt is, láttak-e el a rendőri testülethez tartozók őrző-védő szolgálatot a Patrióta Lokálban. Mindenki, akit erről megkérdeztek, egybehangzóan azt vallotta, rendőrök sem a gyilkosság estéjén, sem máskor nem láttak ott el ilyen tevékenységet.

A szóvivő egy kurrens információval is tudott szolgálni: a rendőrség szakmai vezetőinek álláspontja szerint a nyárra sikerül befejezniük a nyomozást, és vádemeléssel átadni az ügyészségnek.

Azaz már nem kell száz napot sem aludnunk ahhoz, hogy megtudhassuk, ki gyilkolta meg Marian Cozmát, és ebben kinek milyen szerepe volt. A visszaszámlálás megkezdődött. 
 

R. Sándor és N. Győző szúrta meg Cozmát?
 
A hvg.hu információi szerint azért mondta vissza az ügyvédi megbízást a Cozma-gyilkosság egyik gyanúsítottjának, R. Sándornak a védője, Magyar György, mert a férfi elmondta neki, hogy ő szúrta meg a kézilabdást. A hvg.hu úgy tudja, egy másik gyanúsított, N. Győző is szúrt. 

A hvg.hu megkereste Magyar Györgyöt is, aki azt felelte: "Döntésemet nem akarom megindokolni, nem is kell." Az ügyvéd azt is hozzátette: egyrészt nem árulhatja el az ügyfelével kapcsolatos dolgokat, mert köti az ügyvédi titoktartás, másrészt nem akar semmi olyasmit mondani, ami félreértésekre adhatna okot. (hvg.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!