Olcsóbb belépő italoskartonért

Veszprém - Kedvezményes belépőjeggyel látogathatják a Kittenberger Kálmán Növény- és vadasparkot azok, akik italoskarton-dobozokat visznek az állatkerthez.

Németh F. Bernadett

Július 24-26-án a családok 10 italos karton dobozért cserébe családi belépőt 290 forintos kedvezménnyel, további 10 italos kartondobozért cserébe pedig gyermekbelépőt 200 forintos kedvezménnyel kaphatnak. 

Az akció vonzerejét tovább növeli, hogy az Észak-balatoni Települési Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás jóvoltából az első 100, legalább 10 db italoskartondobozt az állatkerthez visszahozó család, mindössze ezer forintért válthatja meg az eredetileg 3.530 forintba kerülő családi belépőt.

- Napjainkban számos eszköz, berendezés és tárgy, köztük a csomagolások is kényelmünket szolgálják, de kényelmünknek ára van. Földünk erőforrásai kimerülőben vannak, ezért tehát takarékoskodnunk kell velük - mondta Baka Éva, az idén öt éves fennállását ünneplő Italoskarton Környezetvédelmi Egyesülés ügyvezető igazgatója.  

- Mivel az italos kartoncsomagolások anyagának 75 százaléka papír, csak az elmúlt évben visszagyűjtött és újrahasznosított kartondobozok révén 8458 fát mentettünk meg a kivágástól.
  
- A Vidám Doboznapok akció arra kívánja felhívni a lakosság figyelmét, hogy a szelektív gyűjtés és az anyagok újrahasznosítása nemcsak környezetünk és lakóhelyünk tisztántartása végett fontos, de a meglevő erőforrásainkkal is takarékosabban kell bánni, és az italos kartont Veszprémben és környékén a sárga (műanyag) gyűjtőedényekbe kell dobni - tájékoztatott Göttlinger László, a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

- A veszprémi állatkert a természet védelme mellett fontosnak tartja a közvetlen környezetünk védelmét is, aminek egyik lehetősége a hulladékok szelektív gyűjtése. 

Ezért döntöttünk úgy, hogy részt veszünk a Vidám Doboznapok akcióban és kedvezményt nyújtunk a környezettudatos látogatóinknak - mondta mondta az akcióról Török László, a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark  ügyvezető igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!