Orbán: Régóta kinéztük Balatonfüredet

Felcsút - Együttműködési megállapodást kötött szerdán a felcsúti Puskás Ferenc Akadémia és a balatonfüredi labdarúgó-egyesület.

Horváth Gábor

Az egyezmény értelmében a Balatonfüredi FC alközpontjává válik az ország egyik legnevesebb és legkorszerűbb labdarúgó utánpótlás bázisának.

A megállapodás lényege az, hogy a felcsúti akadémia segítséget nyújt a szakmai munkában, a legtehetségesebb Füreden nevelkedő gyermekek számára pedig megadatik az esély, hogy 14 éves koruk után a Puskás Ferenc Akadémián folytassák pályafutásukat.

A felcsútiak több egyesülettel kötöttek hasonló együttműködési megallapodást, partnereik száma jelenleg 19, ezt a számot közeljövőben a kétszeresére szeretnék növelni.

A szerdán aláírókat (Balatonfüred és Budapest XVI. kerület) Orbán Viktor Fidesz-elnök köszönötte. Az akadémia alapítója az együttműködés fontosságát hangsúlyozta. 

- Örülünk, hogy gyarapodnak a megállapodások, amelyeknek lényege és célja, hogy a tehetségek ne vesszenek el a figyelő szemek elől, azaz minden gyermeknek meglegyen az esélye a magasabb szintű képzésre.

Balatonfüredet már régóta kinéztük magunknak, véleményünk szerint a város a kézilabda és más sportágak mellett a labdarúgásnak is jó beszállítója lehet - nyilatkozta Orbán Viktor.

A Balaton-partiak részéről dr. Csákvári Tamás, az egyesület elnöke írt alá, aki elmondta: a felcsúti kapcsolat egy olyan lehetőség, amely új alapokra helyezheti a saját utánpótlásképzésüket. 

- Átvesszük a szakmai módszereiket, a gyerekeink rendszeresen járnak majd az akadémiára felmérésre, toborzókat tartunk, amelyekre távolabbról is várjuk a fiatalokat. A tehetséges gyerekek számára ezzel egy igazán vonzó lehetőség adódik Balatonfüreden.

Az elnök hozzátette: a nyáron átadott és még további újítások előtt álló sporttelep alkamassá teszi a klubot a megyei alközpont szerep betöltésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!