Őrület! Itt a Pig Brother! (videó)

Bocs, malac, kiszavaztak - lehetne mondjuk az alcíme ennek a műsornak, ha a televízióban vetítenék.

LiveInfo

De ez nem egy tv-show, hanem a valóság. A Meine Kleine Farm lakóinak élete nem sokban különbözik más biogazdaság lakóinak mindennapjaitól. A malacok minden hajnalban felkelnek, hogy aztán egész nap élelem után kutassanak. Egy lényeges különbség azonban mégis van, a röfik minden mozdulatát webkamerák követik, így a világhálón megismerhetők a disznók, és szavazással döntheti el az emberiség, hogy melyik sertés a "legennivalóbb". Aki azonban elhagyja a „Pig Brother házat”, annak útja a vágóhídra vezet.

Bernd Schulz, a gazdaság vezetője ráadásul garantálja a jó minőséget is, mert ökológiai gazdaságot vezet. A brandenburgi hizlalda vezetője az interneten zajló "kiszavazóshow" után a szavazóknak adja el a feldolgozott húsárut, a mellékelt címkén pedig nemcsak a tenyésztés helye olvasható, hanem rákerül az áldozat összes adata - születés, súly és egyebek -, valamint egy fénykép emlékezik meg a levágott röfiről.

Természetesen nem mindenki akarja tudni, hogy „kit” eszik meg, ezért a projektnek rengeteg bírálója is akad. Ők azok, akik nem szeretnék tudni, hogy miből készül a kolbász.

Videó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!