Összejátszottak a pénztárossal a ''trükkös'' diákok

Taploca - Összejátszva meglopták az egyik nagyáruházat fiatalok, akiket a biztonsági kamerák buktatak le. A két diák pénztárost jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

Mátételki András

Három huszonéves szakképzős fiatal diákmunkásként dolgozott 2009 végétől egy tapolcai áruházban. R. I. (25) osztotta be társait, hogy aznap ki mit csináljon, így azt is ő határozta meg, hogy melyikük üljön be a pénztárba.

Egy-két hónappal később, amikor a fiatalember már belelátott az üzlet működésébe – ő is dolgozott pénztárosként –, elmagyarázta Sz. Z.-nek (23), majd később R. É.-nek (22), hogy egyes tételeket nem ütnek be a gépbe. Ezt követően az ötletgazda felajánlotta Tapolcán két ismerősének, T. Zs.- nek (44), aki pizzériát, majd K. R.-nek (40), aki büfét működtetett, hogy amennyiben náluk vásárolnak, az áru jó részéért nem kell fizetniük.

Cserébe azt kérte, hogy az ellopott árufélékből a segítők is részesedhessenek, illetve kedvezménynyel vásárolhassanak a pizzériában és a büfében. A diákok is sokkal kevesebbet fizettek, mint ami a bevásárlókocsijukba került. Sz. Z. és R. I. 100 ezer forintos hiányt hozott össze, míg T. Zs.-t 107 ezer forint kártérítésre kötelezte a bíróság. A többieknek is fizetniük kellett az ellopott áruk után. Tavalyelőtt márciusban 13 trükkös vásárlás után bukott le a társaság a belső kameráknak is köszönhetően. A tapolcai bíróság után a végső szót a Veszprémi Törvényszék mondta ki. Sz. Z.-t és R. I.-t két évre felfüggesztett egy-egy évi börtönbüntetésre ítélték. T. Zs.-t nyolc hónapi börtönbüntetéssel sújtották, s utólag kell letöltenie egy korábbi féléves fogházbüntetését. K. R.-t két évre próbára bocsátották, míg R. É. 75 ezer forintos pénzbüntetést kapott. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!