Ösztönző járulékmentesség

A kis- és középvállalkozásokat is ösztönzi a kormányzat arra, hogy kedvezmények igénybevételével ne csak megtartsák, de bővítsék is alkalmazotti körüket a közeljövôben.

Szausev Xénia

Akár egy évig is járulékmentességet élvezhetnek azok a kis- és középvállalkozások, amelyek Start-kártyával rendelkezô pályakezdô fiatalokat alkalmaznak. 

Ezen felül a hátrányos helyzetű térségekben élô személyek foglalkoztatását kiemelten ösztönzik a létszámot növelô munkáltatók esetében. A kiegészítő járulékkedvezmény alapján 2010-tôl kötelezettséget lehet vállalni abban az esetben, ha a munkáltató legalább 3 évre Start Extra-kártyás munkavállalót alkalmaz. 

Itt a munkaerő-piaci alapból rendelkezésre álló forrás 5 milliárd forint. Európai uniós forrásból szintén rendelkezésre áll 31,5 milliárd forint, amely a TÁMOP 1.1 és az 1.2.1 programok elôfinanszírozására szolgál. 

Ennek keretében a hátrányos helyzetűeket és a rehabilitációs jaradékosokat támogatják, valamint azoknál érvényesíthetik a forrás adta kedvezményeket, akik rendelkeznek Start Extra és Plusz kártyák valamelyikével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!