Öt évig biztosan komposztálnak

Alsóörs - Szeptember végén lezárult a komposztprogram fő szakasza a községben, de a bekapcsolódók további öt éven át folytatják a vállalt tevékenységet.

Varga Ibolya

Az Alsóörsért Közalapítvány szervezésében tavaly október 23-án indult munkát a közelmúltban megtartott projektzáró rendezvényen értékelték, Mint elhangzott, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium által meghirdetett kiírásra benyújtott Az élhetőbb környezet biztosítása Alsóörsön című pályázattal 7,8 millió forintot nyertek a 8,2 millió forint összköltségű projekt lebonyolítására.

A pénzből a kertes családi házban lakó alsóörsi állandó lakosok, illetve nyaralóingatlan tulajdonosok között 250 darab zöld színű, műanyag, újrahasznosított anyagból készült, 600 literes komposztáló ládát osztottak ki ingyen. Fórumok, képzések szervezésével segítettek a komposztáláshoz szükséges ismeretek, gyakorlati fogások elsajátítását.

A szervezők reményei szerint a kerti-, valamint konyhai hulladék ártalmatlanítása, visszaforgatása a természetbe minden család számára kedvező eredménnyel jár, hozzájárul a fenntarthatóbb környezet megteremtéséhez. A programban bekapcsolódó ingatlantulajdonosok együttműködési megállapodásban vállalták, hogy a komposztládát minimum öt évig használják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!