Öt új kosaras fiú - Elindult az NB I/B-s harc a palánkok alatt

Veszprém, Pápa - Megkezdték a felkészülést az NB I/B-s férfi kosárlabda csapatok. A veszprémi és pápai alakulat edzőmeccsekkel, tréningekkel, tornaszereplésekkel várja a szeptember 20-i bajnoki rajtot.

Novothny Ottó

A Veszprémi Egyetem SC együttese alaposan átalakult a nyári szünetben. A tavalyi bronzérmestől távozott Szarvas Gábor (Nyíregyháza), Ugaros Máté (Sopron), Hidi Tamás (munkahelyi elfoglaltság miatt Pécsre költözött) és Mándity Máté (hazaköltözött Bonyhádra).

- Kialakult a játékoskeret, de a csapatot újra kell építeni - mondta Molnár István, a VESC mestere.  


Molnár István (jobbra) edző igyekszik minél előbb beépíteni a csapatba (balról): Szabó Balázs, Jilling László, Faragó Péter
(Fotó: Zwicker Tamás)


- Hidi ponterősségét nehéz lesz pótolni, ráadásul a hozzánk érkezett kosarasok egészen más stílust képviselnek elődeiknél. Ebben az esztendőben ismét védekezésben kell többet nyújtanunk, mert a társulat összetétele, szerkezete erre lesz alkalmasabb.

A veszprémiekhez visszatért Faragó Péter (tavaly a VESC-től az Enternetbe igazolt, majd az Elite Basketben bukkant fel a 188 centi magas, 25 esztendős irányító, bedobó). 

Teljesen új arc Jilling László (185 centi magas, 22 esztendős irányító), illetve a 29 éves két centi híján két méteres center, Szabó Balázs, aki Nagykanizsáról érkezett. 
 
- A szlovák Komárno, az A csoportos Albacomp elleni tesztmeccsekkel készülünk, illetve részt veszünk a Bp. Honvéd hagyományos tornáján. 

Sajnos ebben az időszakban meglehetősen foghíjasan vagyunk, mert több játékosunk is most tölti szabadságát, valamint betegség is akadályozza a közös munkát - fejezte be Molnár István.

*

A Pápai KC elfoglalta kiérdemelt helyét a sportcsarnokban, ahonnan a junior női kézilabda Európa-bajnokság eseményei miatt ideiglenesen kiszorult. Így aztán a kondícionáló foglalkozásokat a labdás tréningek váltották fel.


A pápaiak továbbra is saját nevelésű kosárlabdázóikban bíznak elsősorban, de néhány rutinos játékosra (középen Lázár Krisztián, jobbra Károly Máté) szüksége van a csapatnak, illetve Vajda József (balra) edzőnek 
(Fotó: Sikos Gábor)


A klubtól Tóth Gergő igazolt el, aki egyre nagyobb szerepet kap a Körmendben, mellette Kollár Balázsra sem számíthat az alakulat, mert hosszú ideig tart, amíg sérüléséből felépül. 

- Változatlan az alapelv: a pápai fiatalokat kell minél jobban beépíteni a társulatba - kezdte Vajda József, a PKC szakvezetője.  

- Persze ettől függetlenül Balázst visszavárjuk, vele nyilván sokat fogunk erősödni. Ő amellett, hogy a csapat kapitánya, abszolút meghatározó játékosunk.

A pápaiakat Károly Máté (190 centi magas bedobó, Budafokról érkezett a 28 éves kosaras), illetve Lázár Krisztián (22 év, 206 centis center, Enternetben játszott legutóbb) választotta az idei szezonban. 

- Több tornán is pályára lépünk a felkészülés alatt. Sopronban, Nagykanizsán, majd szeptember első hétvégéjén megrendezzük az immár hagyományos Motax kupánkat, ahol az említett két város csapatát biztosan láthatják az érdeklődők. 

Az valószínű, hogy nekünk a bajnok környékén kötelező jelenésünk van Szlovákiában, azért itt át kell alakítanunk majd a meccsek menetrendjét - zárta a beszámolót Vajda József.

Új szezon, új versenykiírás

Ahogy az már megszokott, a Magyar Kosárlabda Szövetség illetékesei, valamint a klubok képviselői ismét a sportág érdekei ellen szavazták meg az idei szezon versenykiírását. 

A tavalyi remekül sikerült, izgalmas és látványos play-off helyett ismét valami csaknem érdektelen katyvaszt nézhetnek majd a szurkolók. A keleti és nyugati csoport 12-12 klubja az alapszakaszban 1-4, 5-8, 9-12 helyezést szerez. 

Ezután az azonos csoportba jutott csapatok egymásnak feszülnek, de az összes eredményt magukkal viszik, tehát még az is előfordulhat, hogy a rájátszás nyolc találkozóján (csak a másik csoportból jött négy klubbal lesz oda-visszavágó) alig múlik majd valami. 

A világon mindenütt, ahol kosaraznak, a sportág bajnoki eseményeinek legjobban várt meccsei az egyenes kieséses rájátszásos csaták. Kivéve minket...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!