Padlás és Jézus Krisztus

Tapolca - A Tapolcai Musical Színpad tagjai eredményes évet tudhatnak maguk mögött, miközben már készülnek új darabjuk bemutatójára.

Tóth B. Zsuzsa

Kálmán Katalin, a színpad vezetője lapunknak röviden összegezte az évet. Tavasszal bemutatták a Rómeó és Júliát. A kétfelvonásos musicalben közel ötven fiatal szerepelt. A Batsányi Táncegyüttes közreműködésével három telt házas előadáson játszották a városban. Az Egri csillagok című darabban szintén a táncegyüttessel közösen remekeltek többek között a nyári Gyulaffy-napokon. A Mozart című musical rövidített változatával keresztmetszetet adtak a sikeres darabból, azt a sümegi barokk napokra készítette az együttes.
 
- Több jótékony célú előadásunk is volt, például kistérségi program, tehetségnap, vasutasnap, Semmelweis-napok keretében. Nyugdíjasünnepségeken és városi rendezvényeken szerepeltünk ingyenesen, mint például a Zenés esti korzón, a Tapolcai napokon és a borhéten, valamint a Vízi színpad nyári koncertsorozatának megnyitóján. Vidéki fellépésünk szintén rengeteg volt. Több mint harminc településen összesen hetven előadást adtunk a Dunántúlon. Csak a nyáron 14 féle produkcióval, összeállítással léptünk fel.

Ezek között nagy sikert aratott például a Made in Hungária, a Hotel Mentol, az Abba-show. Készítettünk operettcsokrot, egy összeállítást a Neoton família slágereiből, egy másikat Borzavár település fennállásának 250. évfordulójára, illetve augusztus huszadikára István örö- kében címmel. Huszonötféle összeállítás és színpadi előadás szerepel a repertoárunkban pillanatnyilag.



Ebből ízelítőt adtunk idén Svédországban is. Pillanatnyilag az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével közösen, sérült fiatalok bevonásával a Padlás című musicalen dolgozunk. A darabot a Tamási Áron Művelődési Központ felújítását követő átadá- si ünnepségen mutatjuk be.

Amellett már próbáljuk a következő musicalt, a Jézus Krisztus Szupersztárt is  sorolja a színpad vezetője a tennivalókat. Örömmel teszi hozzá, hogy az év további részében még számos fellépés vár rájuk, sőt, már a jövő esztendőre is kaptak felkéréseket. Szintén jó hír, hogy a művelődési központ művészeti csoportjaként dolgozhatnak már, az önkormányzat változatlan támogatása mellett.

A jelenleg 52 fős színpad kis csoportja dinamikusan fejlődik, a nyolc és 14 éves kor köztiek 18-an dolgoznak a nagyobbakkal közösen. Tehetségüket kiemelkedő eredmények is bizonyítják. A tizenegy éves Tóth Kiara a veszprémi nemzetközi játékokon bronz fokozatot kapott könnyűzene kategóriában. Az énekes és táncos kislány a Scherzo musicalverseny erős mezőnyében döntős, különdíjas lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!