Pápa, Veszprém: győztesen hangolva

Veszprém, Pápa - Az NB I/B-s kosárlabda-bajnokságban mindkét Veszprém megyei csapat pénteken lép pályára. Olyan riválisokkal néznek farkasszemet az alakulatok, melyeket ősszel legyőztek.

Novothny Ottó

A Veszprémi Egyetem SC például 124:93 arányban múlta felül az Elite Basket együttesét a fővárosban.

- A budapestiek igazolták jó hírűket azon a találkozón, hiszen sok pontot dobtunk ugyan, de sokat is kaptunk - fogalmazott Molnár István, a veszprémiek mestere. - Fiatal, gyors, rohanós kosárlabdát játszanak, oda kell figyelni ellenük.

- Legutóbb Székesfehérváron is száz pont fölé jutottak.

- Inkább azzal vagyok elégedett, hogy védekezésben kezd összeállni a kép. Persze láttam biztató jeleket a Fehérvár KC elleni mérkőzésen is, azt gondolom egyre jobb formába lendülünk.
 
- Szükség is van rá, hiszen következnek a rangadók.

- Így igaz. Holnap is jó mérkőzést várok és természetesen hazai győzelmet. Sajnos Pataki a héten még nem edzett, de ettől függetlenül nyilvánvalóan a két pont megszerzése lehet csak a célunk.

*

A Pápa-Damla KC-ra sokkal nehezebb ellenfél vár: a Soproni MAFC otthonában küzdenek Vajda József tanítványai.

- Legutóbbb megszorongattuk a listavezető bonyhádiakat - kezdte a szakember. - Ugyanakkor voltak hibáink, melyekből tanulnunk kell.
 
- A soproniakat a Várkertben legyőzték 82:71 arányban.

- Idegenben persze ez sokkal nehezebb lesz. Bogdán mellett Lázár és Vajda is sérült egyelőre. Az biztos, hogy a hazaiak készülnek ellenünk, hiszen éppen az említett eredmény okán nagyon szeretnének visszavágni. Állunk elébe, megpróbáljuk megtréfálni őket.
 
- Hétközben lemondott a Magyar Kosárlabda Szövetség elnöke.

- Nem ismerem pontosan az ügy hátterét. Annyit azonban mondhatok, hogy a sportág első számú vezetőjének a ténykedése alaposan érezteti hatását az NB I/B-s kluboknál.

Például a bajnoksággal összefüggő költségek szempontjából. Nos, az biztos: az utóbbi időben nem éreztük, hogy a kosárlabda mellett hosszú sorokban állnának a támogatók. Ennyit erről, ám nekünk az az első számú dolgunk, hogy pénteken megnyerjük a Sopron elleni mérkőzést.

 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!