Partizánok és hősök

Hétvége - Veszprém megyében ezen a hétvégén számos koncert közül válogathatunk, a bandák közt pedig lesz kezdő és veterán, befutott és amatőr egyaránt.

Munkatársunktól

Pénteken a 26 éve (majdnem) töretlen energiával játszó, a ’80-90-es évek egyik legjobb alte-rock zenekara, vagyis a Pál Utcai Fiúk koncertezik Veszprémben (Expresszó), akik még kopaszodva és ráncosodva is képesek egy jó kis partizánkodásra. 

Szombaton már egészen más műfaj, egészen más korosztály, de a színvonalra itt sem lehet panasz (ugyancsak Veszprémben, ugyancsak az Expresszóban). A veszprémi és pétfürdői „hobbireppelgető” lakosokból összeállt Hősök 2001 óta elismert tagjaivá váltak a magyar hip-hop szcénának. Legutóbbi, Klasszik című lemezük tavaly jelent meg. Vendégként Siskafinuccsit hívták meg. 

Balatonalmádiban Veszprém megye legjobb blues bandája, az M.C.S. Blues Band lép fel (Budatava Rock Pub & Café, szombat), a bándi Rock Ranchen pedig a Salto Mortal (péntek) és a VHE Band (szombat). Aktív pihenésként még lehet választani a Septicmen thrash-metal koncertjét Várpalotán (Alagsor Söröző, szombat), valamint a blues-rockot nyüvő MindigMás, és a leginkább a melodic metalhoz hasonlító Nősténykentaur fellépését (Veszprém, Gesztenyés Sörkertben, szombat). 

Péntek estére a tévé programjából két igazi mesét ajánlok. A Zsinóron egy lenyűgöző alkotás, izgalmas és komor mesefilm, aminek egyediségét az adja, hogy marionett bábokkal forgatták le (m2, 22.45). Spielberg és Lucas jól ismert űrfantasy-jét viszont aligha kell bemutatni, hiszen a Csillagok Háborúján generációk nőttek fel (film+, 21.00). 

A mesék után pedig jól jön egy igazi horror, méghozzá a ’90-es évek egyik kultuszfilmje, amelyben három főiskolás eltéved az erdőben, hogy aztán a Blair-i boszi a rémfilmek rendje szerint jól kicsinálja őket, a nézőt pedig halálra rémissze – Ideglelés – The Blair Witch Project (szombat, film+, 22.45).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!