Parton az óriás süllő! Fotóval

Balatonfüred - Horvátok mellett immár a németek is vízre szálltak a Kutassy László emlékére meghirdetett, hagyományos Süllő-kupán.

Kiss Nikolett

Amikor hajóba szálltak a pecások, még nem gondolták, hogy kemény éjszaka áll előttük. A sima vizet először a közepes déli borzolta fel, majd a szél éjjel egy óra körül elég erős északkeletire váltott, ami már ringatta a csónakokat, vitorlásokat rendesen. 


A legnagyobb süllőt Lukács Károly balatonfüredi horgász fogta
(Fotó: Kőrösparti Beatrix)

Nem biztos, hogy akik most először indultak süllőzni, a nagy hullámzás miatt megkedvelték a horgászatnak ezt a fajtáját. A balatoni élményt azonban sokáig megőrzik.
 
A Kutassy László emlékére meghirdetett, hagyományos Süllő-kupán a 43 benevezett között négy horvát és nyolc német horgász is volt. A Balaton nem hagyta cserben a pecásokat, akik összesen 50,38 kilogramm halat zsákmányoltak.

A legnagyobb süllőt, egy 2,64 kilogrammos példányt Lukács Károly balatonfüredi horgász fogta, megnyerve ezzel a 2009-es Süllő-kupát. A fogott összsúly alapján egyéni első helyezett lett Major Imre, szintén balatonfüredi horgász, aki eddig mind a tizenhét versenyen részt vett. 

Csapatban a Carpediem legénysége (Erős Péter, Göndöcs Aladár) diadalmaskodott. A legnagyobb egyéb ragadozót, egy 1,95 kilogrammos balint Kránitz Róbert fogta.



 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!