Pénzbüntetést kapott a betegszállító sofőrje

Veszprém - Nem megfelelő sebességgel hajtott, továbbá figyelmetlenül vezetett egy betegszállító kisbusz vezetője, akinek az utasai ütközéskor megsérültek. A férfit pénzbüntetéssel sújtotta a bíróság.

Mátételki András

Tavaly augusztus 4-én Veszprém felé közlekedett egy betegszállító kft. Ford Transitja. A 8-as úton, a Strabag RT. aszfaltkeverő telephelyére be kívánt fordulni egy teherautó, amelynek vezetője indexelt, majd megállt. 

A mögötte haladó személygépkocsi jobbról kikerülte, ám a Ford vezetője már nem tudott megállni, belehajtott a teherautóba. A szakértői vélemény szerint a kisbusz 80-85 kilométeres sebességgel haladt, holott csak 70-nel mehetett volna. 
 
A Fordban utazó nyolc személy, akit a veszprémi kórházba hoztak be kezelésre, használta ugyan a biztonsági övet, ennek ellenére ketten súlyosabban megsérültek. 

Egy nőnek a jobb csuklója, egy másiknak az orra törött el, míg egy férfi csupán könnyű sérülést szenvedett. A baleset következtében mindkét kocsiban jelentős anyagi kár keletkezett. 
 
A 33 éves SZ. I.-t jogerősen pénzbüntetésre ítélte a Veszprémi Városi Bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!