Pergető iskola - Ötletek élményteli horgásztechnikára

Bugaszeg - Nem mindennapi élményben volt része azoknak a fiataloknak, akik részt vettek a Pecakunyhó Horgász Egyesület pergető sulijában.

Tremmer Tamás

A magyar horgászok zöme csak a legegyszerűbb fenekezős módszerrel él, s többnyire a pontyfogásban merül ki a tudományuk. Pedig a horgászatnak számtalan olyan módszere, technikája van, ami ennél sokkal nagyobb élményeket kínál. Ilyen például a pergetés, amibe ha belekóstol az ember, egy életre nem felejti.


A pecás tábor végén háziversennyel tesztelték mit sajátítottak el
(Fotó: Tremmer Tamás)

A bugaszegi horgásztónál tizennégy fiatalt avattak be a csukázás, a pergetés rejtelmeibe. Ehhez olyan oktatókat hívtak segítségül, mint Bokor Károly és Gajdos Zoltán mesterhorgászok. A suliban töltött két nap maradandó nyomokat hagyott az ifjú pecások technikáján. 

A szervezők arról is gondoskodtak, hogy a tábor végén háziversennyel teszteljék, mit sajátítottak el a nebulók. A fiatalok nem vallottak szégyent, sőt, nagyon jól vizsgáztak.

A Pecakunyhó Horgász Egyesület vezetői, Horváth Tamás és Fekete Norbert különleges ötlettel rukkoltak elő: mi lenne, ha a fiatalokkal megismertetnék a pergetős horgászatot. 

Elképzelésükhöz társult a Bakony-Balaton Horgász Szövetség, s közösen szervezték meg a pergető sulit.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!