Politikai megszállás a magyar követségeken!

<b>Budapest</b> - A Fidesz arra szólítja fel a kormányt, hogy a következő, esetleg előre hozott választásokig függessze fel a nagyköveti kinevezéseket - mondta <em>Németh Zsolt</em>, az ellenzéki párt külügyi kabinetvezetője keddi sajtótájékoztatóján.

MTI

Németh Zsolt közölte: értesüléseik szerint a kormány több stratégiai helyre is új, a kormányhoz, illetve az MSZP-hez kötődő nagykövet kinevezését tervezi, így most akar nagyköveteket küldeni a NATO-hoz, valamint az Európai Unió és az ENSZ két-két nagyköveti posztjára is.

Szerinte mindez felér egy diplomáciai, illetve politikai "megszállással" a magyar külképviseletek felett. 

A külügyi bizottság fideszes elnöke azt mondta: amennyiben a kormány nem függeszti fel a kinevezéseket, akkor a külügyi bizottság ülésein a Fidesz nem fogja támogatni a nagykövet-jelölteket a következő választásig, illetve ha a Fidesz megnyeri a választásokat, akkor magára nézve semmilyen kötelezettséget nem vállal a most kinevezett nagykövetek személyére vonatkozóan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!