Quasimodo-díj - A győztes többszázezer forintot és külföldi utat nyer

<b>Balatonfüred</b> - A Salvatore Quasimodo költőversenyt idén 17. alkalommal tartják meg szeptember 5-én. A pályázók két magyar nyelvű, kiadatlan és más pályázatokon még nem díjazott verssel nevezhetnek.

Nagy Terka

Az első díjas költemény szerzője Quasimodo emlékdíjat és 400 ezer forintos ösztöndíjat kap. 

Valamennyi döntőbe jutott pályamű részt vehet az olaszországi Brianzában 2010-ben tartandó, Ada Negri nyomában elnevezésű nemzetközi irodalmi pályázaton. 

A Bertha Bulcsú emlékdíj meghívásos pályázatára ugyancsak még nem publikált és nem díjazott, 10 gépelt oldalnyi irodalmi riport küldhető be. 

A Berta Bulcsú emlékdíj-pályázat feltétele a Balaton és térsége természeti, kulturális értékeinek, sajátosságának és gondjainak a méltó irodalmi bemutatása.  
 
A  2008. évi Quasimodo költőverseny díjnyertes, különdíjas és oklevéllel elismert verseinek tévéfilm forgatókönyvére pályázatot ír ki az egyesület, a Duna Televízió támogatásával. 

A nyertes forgatókönyvekből készült filmeket bemutatják szeptember 5-én Balatonfüreden, a Quasimodo költőverseny díjkiosztó gálaestjén, illetve a Duna Televízióban.  


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!