Rangadó a nőknél - Az ajkaiaknak megnyugvást hozhatna a siker

Megyei körkép - A női kézilabda NB I/B-ben rangadót tartanak: a második Veszprém Beton KC látja vendégül a listavezető Győri ETO KC II-t.

B. Virág Rita

Vp. Beton-Győri ETO II.

A női másodosztály nyugati csoportját hibátlan mutatókkal vezeti a Győri ETO KC II. A második Veszprém Beton is csupán három pontot veszített eddig, kettőt éppen Győrött, egyet pedig Érden. Kettejük szombati összecsapása igazi csemegének ígérkezik.

- Sérültjeink közül tovább-ra sem léphet pályára dr. Karsai Dóra, bár már könnyített edzéseket végez. A beállós Szabadfi Ágira még legalább két hét, míg a kapus Lengyel Editre ennél is több, legalább 4-5 hét pihenő vár még - mondta el Gyurka János a szombati derbi előtt. 

- De aggodalomra semmi ok, hiszen mindent elkövetünk majd a győzelem érdekében - szögezte le a kiváló szakvezető.

Gyurka edző kihangsúlyozta, a legfontosabb feladat a megfelelő hozzáállás, és azt is elvárásként fogalmazta meg tanítványai előtt, hogy hatvan percen át megállás nélkül küzdjenek.

- A Győr eddig mindenkit megvert, éppen ezért már mindenki szeretné legyőzni. Fontos, hogy soraikban négy olyan játékos is van, akik rendszeresen lehetőséget kapnak az alakulat első csapatában és a Bajnokok Ligája-küzdelmekben is. Ráadásul a fiatalabbak a magyar junior-válogatott alapemberei.

KK Ajka-Ercsi

A férfi kézilabda NB I/B-ben az előző héten az ajkaiak 21:21-es döntetlenre végeztek a Szigetvár otthonában.

- Annak tükrében, hogy a második játékrészben végig vezettünk, kicsit csalódottak vagyunk, mert nem sikerült mindkét pontot megszerezni. A másik oldalról viszont örülhetünk, mert idegenből gyarapítottuk a pontjaink számát - összegzett Poór Tamás, az ajkaiak edzője a múlt heti forduló után.

A tréner úgy vélekedett, maximálisan komolyan kell venni a szombati, Ercsi elleni találkozót, hiszen a két pont már azt jelentené, hogy az ajkaiak biztosan elkerülik a kiesést, sőt stabilan megvetnék lábukat a középmezőnyben.

- A támadójátékunkon javítani szeretnénk, hiszen a múlt héten igen kevés gólt lőttünk. Jó hír, hogy Tömör Csabára egyre többet számíthatunk, és Putics Bence is egyre jobban beilleszkedik.

Tatai HAC-Bakonyerdő

A másik férfiegyüttes az előző hétvégén nem játszott, mert előrehozott mérkőzésen korábban megrendezték a PLER II elleni találkozóját.

- Szombaton a harmadik helyezett otthonába megyünk. Az esélyesek nem mi vagyunk, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a Tata már kétszer is botlott nálánál gyengébbek ellen. Ezt szeretnénk kihasználni - közölte Vesztergom Zoltán, a pápaiak mestere.

A Bakonyerdő a hétvégi meccsén biztosan nélkülözi majd a kettős igazolással rendelkező Petrovszkit és Andorkát - előbbi a Győr, utóbbi az MKB Veszprém utánpótlás- együttesében szerepel bajnokin. Jó hír viszont, hogy felépült és vállalni tudja a játékot Sarus, Takács és Cziklin is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!