Razziát tartottak a balatoni orvhalászat visszaszorítására

Siófok - Átfogó razziát tartottak a természetvédelmi őrszolgálat és a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság csütörtök este a Balatonon amelynek során ellenőrizték a horgászokat és a halászokat is.

Kiss Nikolett

Tizenkilenc rendőr és harminc természetvédelmi őr öt hajóval és kilenc gépkocsival közösen ellenőrizte a Balaton vízterületét és annak közvetlen parti sávját. A hatóságok a halászati-horgászati, a természetvédelmi és a hajózási szabályok betartását is ellenőrizték - a tiltott halászati-horgászati eszközök felkutatása mellett.
   
A hatóságok egyetlen este alatt mintegy kétszáz horgászt igazoltattak, valamint negyvennégy csónakot és tizenhárom vitorlás kishajót ellenőriztek. Balatonalmádi előtt pedig a rendőrök egy száz méter hosszú halászhálót szedtek fel.
   
Tizenkét esetben a horgászati szabályok megszegése miatt szabtak ki halvédelmi bírságot, egy esetben állapítottak meg természetvédelmi szabálysértést, a hajózási szabályok megszegése miatt pedig három feljelentésre került sor. A szabálysértést elkövető halászok és horgászok pénzbüntetésre, az eszközök lefoglalására, a horgász és hajózási engedély bevonására számíthatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!