Rendkívüli akadályok között - Ősbemutató motorokon

Veszprém - Hasonló eseményt még nem rendeztek a megyeszékhelyen, így aztán renegeteg érdeklődő előtt próbálták megmászni a farönköket a résztvevők a Metzeler extrém enduro motorversenyen.

Novothny Ottó

Az egyik veszprémi nagyáruház parkolójában hatalmas gumiabroncsokból és farönkökből építettek tizenkét akadályos pályát a szervezők. Markó István a vetélkedő kitalálója elmondta, hogy remekül sikerült a bemutatkozás, a nézőszám egyértelmű visszajelzés, hogy hasonló rendezvényekre igény van.

A harminchat fős mezőny három kategóriában vetélkedett, az I. és II. osztály, illetve III. osztály csoportja külön-külön rajtolt. A selejtezőket elődöntők, majd a finálék követték, kieséses rendszerben a legjobbak harcolták ki a jogot, hogy a végső helyezésekért versengjenek.

A motorosok értékelése is kedvező, vagyis a verseny minden bizonnyal hagyományteremtő volt. Annak ellenére van így, hogy néhányan kisebb zúzódást szenvedtek az akadályok leküzdése közben, illetve az egyik sportoló csuklótörést szenvedett.

Az előkészületek nehézségére és szinvonalára jellemző: a  vendéglátók hetven tonna fát használtak fel a pálya felépítéséhez.

Végeredmény, I. osztály: 1. Langer (Kaposvár), 2. Kátai (Tárnok), 5. Markó I. (Veszprém).

II. osztály: 1. Szabó, 2. Markó T. (veszprémiek). III. osztály: 1. Hényel, 2. Oroszlán, 4. Bujtás, 5. Miklós, 6. Hebedki (veszprémiek).

Fotó: Zwicker Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!